Изгониха майка с бебе от къща за гости във Варвара

6
Кошмарна почивка по Черноморието за Влада и 10-месечното й бебе
Кошмарна почивка по Черноморието за Влада и 10-месечното й бебе Видео: BULGARIA ON AIR

За кошмарна почивка по Черноморието алармира младата майка Влада Протич в гневен пост в социалните мрежи.

Тя разказва, че е била изгонена от къща за гости във Варвара и остава на улицата с 10-месечното си бебе, след като е прекратена предсрочно резервацията ѝ, предава BULGARIA ON AIR.

Оказало се, че стаите продължават да се продават, въпреки че били запазени и капарирани за две седмици. Преди това хазайката обвинява младата майка, че повредила мебелите в новия ѝ хотел след като поставила котлон, за да готви на детето си.

"Ако този хотел ясно беше написал, че не се допускат котлони, щеше да има база да предявява претенции. Хората, които се занимават с този бизнес, трябва радикално да си променят отношението към клиентите. В Гърция и Турция умеят да ласкаят туристите, докато ние вечно сме сърдити и намусени", коментира в "България сутрин" Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители".

А според Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма технологично нещата трябвало да бъдат направени така, че туристът да не може да унищожи каквото и да било в хотела.

Междувременно туроператори се оплакват, че туристите това лято са малко и имало отменени резервации заради лошото време. Хотелиерите се надяват август и септември да спасят сезона.

"Не сме чували компенсация за лошо време. Всеки риск може да бъде застрахован доброволно. Потребителите се сблъскват с неуредици, които трябва да бъдат компенсирани", посочи Богомил Николов

"Времето въобще не влияе. При международния туризъм няма как да се откажеш с основание лошо време", подчерта Румен Драганов.

Той отбеляза, че има нарастване на легловата база и хотелите у нас. Само за май леглата са се увеличили с 5 000. 

"Заплахата за туризма въобще не се крие в това дали времето е дъждовно или не, а в непрекъснатото нарастване на легловата база. Нямаме никаква мисъл по отношение на градоустройството", коментира Драганов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари