Издирват трети ден тялото на мъжа, който се удави в Дунав

0
Очевидец разказва за трагичния инцидент
Очевидец разказва за трагичния инцидент Видео: БНТ

Трети ден Гранична полиция-Русе и водолази издирват изчезнал във водите на река Дунав мъж.

Уведомени са и граничните власти на Румъния. За по-малко от месец това е третият човек, потънал в Дунав, съобщи БНТ.

27-годишният мъж е изчезнал във водите на Дунав при остров Люляка. По думите на очевидци, в реката са били четирима души, между които и малко дете. Иван Иванов разказа как с приятели си Аврам успели да извадят жената и единия мъж.

Иван Иванов: "Фактически извади момичето, което се дави, а аз извадих мъжа на момичето. И още едно дете там го дръпнахме, но то стана бързо, не беше стигнало до ямите… Братът ѝ на момичето потъна, даже не съм го виждал…"

На това място когато нивото на реката започне да пада, идват много русенци, въпреки че къпането е забранено. Някои, притеснени от инцидента, а и от ямите и теченията, които се образуват в реката, стоят само на брега.

Лейля Реджебова: "Децата влизат лекичко, само да се понамокрят и всичко приключва до там. Има и много случаи на удавени.
Иван Иванов: "Става дълбоко, има ями тука. Когато копаха миналата година, много пясък извадиха. Всичко се получава тука – ерозия на речното дъно".

Други обаче не се плашат от забрани, нито от подводни течения.

Ивайло Николов: "Аз идвам всеки ден тука, защото ми харесва. - Не се ли притеснявате, че нещо може да се случи? – Е, то всеки ден може да ти се случи нещо".

Русенци коментираха, че ще е хубаво тук да има спасител. На брега на река Дунав обаче отдавна няма плажове. Една от причините е в законовата уредба.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари