Издирват момчета, избягали от интерната в Завет

0
Момчетата са откраднали автомобил, обрали два магазина и заплашили продавачка
Момчетата са откраднали автомобил, обрали два магазина и заплашили продавачка Видео: БНТ

В навечерието на Коледа 4 момчета от Възпитателното училище в град Завет са избягали и извършили серия от кражби.

Откраднали автомобил, обрали два магазина и заплашили продавачка. Едно от момчетата вече е върнато в интерната, друго е в ареста, а останалите две все още се издирват, предава БНТ.

Във Възпитателното училище в град Завет има близо 20 момчета с противообществени прояви на възраст между 14 и 18 години. Младежите са на свободен режим и с тях работят специалисти.

В момента в интерната са останали само 4 момчета. Останалите за празниците са пуснати да се приберат по домовете си. Четирите момчета избягали още на 23 декември, откраднали кола, но я зарязали в покрайнините на Завет, разбили магазин и взели 90 лева, а по-късно в Разград обрали друг магазин и прибрали телефона на продавачката. Хората в Завет казват, че момчетата често нарушават правилата. Според тях трябва да има по-строг контрол, а може би и различен подход, за да има наистина промяна в поведението им.

Танер Илияс: Поразии доста правят. Миналата година тука кола откраднаха пред блоковете, две коли ли, колко бяха откраднали.

Радослав Стоев: Даже възпитателя си бяха набили, доколкото знаем…

От полицията в Разград казаха, че няколко дни по-рано тези младежи са откраднали друг автомобил, който е обявен за национално издирване. А в основата на тези противообществени прояви са три от тях, които увличат и други. От училището отказаха коментар, защото по случая се води следствие, но обясниха, че с момчето, което вече е върнато в интерната, работи психолог.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари