Издирват ли убиеца на Димитър от Цалапица?

0
Германските власти твърдят, че са получавали искане за издирване на заподозрения Рангел Бизюрев
Германските власти твърдят, че са получавали искане за издирване на заподозрения Рангел Бизюрев

Германските власти твърдят, че са получавали искане за издирване на заподозрения Рангел Бизюрев

Тази сутрин Антоанета Николова, адвокат на майката на убития младеж в Цалапица е подала официална молба в прокуратурата за достъп до документацията, доказваща, че от българска страна има издадена Европейска заповед за арест (ЕЗА) на сочения за убиец Рангел Бизюрев.

Освен това са поискани подробности за съдебно-медицинската експертиза на убитото момче и възможните детайли за хода на разследването. Срокът за отговор е най-късно до сряда, заяви за Радио Пловдив Антоанета Николова. Тя обаче уточни, че ако получи отказ, той не може да бъде обжалван повече.

По думите и, продължаващото над месец упорито мълчание по тези въпроси поражда основателни съмнения дали институциите у нас наистина са сезирали германските власти за издирването на Рангел. Повод за това е официално питане до немската полиция от майката на убитото момче, Атанаска Бакалова, на който е отговорено, че в Германия няма получено такова искане от българска страна.

Ако тези подозрения се потвърдят, това би било огромен скандал и основание за още по-голяма ескалация на протестите, коментира адвокат Николова.

Според нея, дори ако процедурата е спазена, поведението на институциите у нас пак е укоримо, понеже няма признаци те да се интересуват от хода на изирването в Германия.

Залавянето и връщането на Рангел Бизюрев в България е от ключово значение за крайния резултат на разследването, защото в момента то разчита само на показанията на арестуваните братя близнаци. Тяхната достоверност обаче е спорна, тъй като в момента те прехвърлят цялата вина на избягалия, но не е изключено ролята им в убийството да е много по-съществена, подчерта адвокатът на почернената майка.

В случай, че българските власти са си свършили работата, тя ще търси съдействие от външо министерство, за да получи информация от германските власти.

Протестите на хората са напълно оправдани, заради бездействието на българските власти, заяви адвокат Антоанета Николова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари