Арестуваха българин, издирван за убийство в Холандия

1
Метин Мехмедов от Търговище има издадена европейска заповед за арест
Метин Мехмедов от Търговище има издадена европейска заповед за арест

Състав на апелативния съд във Варна потвърди определението на Окръжния съд в Търговище, с което  39-годишният Метин Мехмедов от Търговище остава с мярка „задържане под стража".

Мехмедов има издадена европейска заповед за арест. Тя е с дата от края на октомври и е издадена от прокуратурата на град Бреда, Кралство Нидерландия. Тамошните власти са посочили, че спрямо Мехмедов се води наказателно преследване за убийство, предаде Дарик.

Българинът е търсен за престъпление от февруари, миналата година, в град Осендрехт. Тогава в жилище, в което е имало наркооранжерия, е бил открит трупът на прострелян мъж. Свидетели на убийството насочили вниманието на разследващите към няколко мъже, които в последствие се оказало, че са български граждани.

Ако бъде доказана вината на Метин Мехмедов, законите в Холандия за такова престъпление предвиждат лишаване от свобода до 30 години.

Варненският апелативен съд счита, че единствената мярка за неотклонение, която може да обезпечи присъствието на Мехмедов при гледане на делото за предаването му в Холандия, е задържането под стража.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари