Издирван престъпник публикува телефонния си номер в страницата на СДВР

0

Издирван престъпник публикува телефонния си номер и актуална своя снимка в официалната страница на столичната полиция във Фейсбук.

Това не е шега, а реална история, развила се в рамките на едно денонощие в постинг със снимки на общо 59 издирвани от СДВР.

Става въпрос за Красимир Тончев от Ямбол, който очевидно се разпознал в една от снимките в публикацията на столичната полиция и е започнал да пише малко несвързани, но подробни коментари под нея, пише mediapool.bg.

Прави впечатление, че профилът на Красимир изглежда реален, като снимките на човека в него съвпадат напълно с лицето, обявено за издирване и публикувано на страницата на СДВР в социалната мрежа. От въпросния профил се разбира, че Тончев към днешна дата живее в Германия. За това свидетелстват и негови познати в абсурдната комуникация в страницата на столичната полиция.

Според обясненията на самия Красимир пък, той е осъден на пробация за шофиране без свидетелство за управление на МПС. Оттук нататък логическата връзка в коментарите му се губи и става ясно единствено, че бившата му жена Татяна Кирилова се впуска в серия любовни връзки, включително и с полицай от Тополовград, заради когото пък Тончев има проблеми с правосъдието.

Подробностите в тази житейска история остават крайно неясни, но издирваният Красимир печели симпатиите на някои от случайните потребители, посетили страницата на СДВР, благодарение на очевидната самоувереност, демонстрирана въпреки факта, че е обявен за издирван престъпник.

"Телефонът ми е 0 0 3 5 9 8 8 4 7 7 2 5 5 9 аз Няма от какво да се притеснявам това всичкото е от един от любовниците на Татяна Кирилова Георги Георгиев Сега може да се притесняват други хора", пише Тончев без да използва препинателни знаци.

В един от коментарите под снимката си той разказва още, че бившата му жена е съсипала живота му и единственото хубаво от връзката им са двете им деца. Какво се случва с тях от дискусията така и не става ясно. Красимир обаче чистосърдечно споделя, че "сега откакто се махна от живота ми успях да си стъпя на краката отново". И прилага като доказателство своя актуална снимка, на която е във видимо добро настроение.

Цялата тази история става повод потребител на Фейсбук да сподели подобна история с друг наскоро обявен за издирване от СДВР. Става въпрос за Сергей Николов, за когото столичната полиция явно не е известена, че излежава присъда в затворническото общежитие в "Черна Гора" в Стара Загора.

"Сергей Ангелов Николов от гр. Харманли в момента си излежава присъдата при нас. Сега е в ЗО "Черна гора" към Затвора – гр. Стара Загора и по-конкретно в килия N'14. Не зная защо се получава така, но за втори път намирам при нас някой, който е пуснат за издирване", коментира под постинга на СДВР с въпросните 59 снимки Христомир Димитров.

За достоверност той публикува заедно с коментара си и скрийношот от съобщението на СДВР, с което въпросният Сергей Николов е обявен за издирване, отново в официалната страница на дирекцията във Фейсбук.

Този похват бе възприет от столичната полиция сравнително наскоро покрай зачестилите случаи с осъдени престъпници, избегнали затвора. Темата стана особено актуална покрай петорното убийство в Нови Искър, за чийто извършител прокуратурата и МВР категорично посочиха рецидивиста Росен Ангелов, който се оказа издирван близо 9 години заради влязла в сила 8-годишна присъда за блудство с малолетно момиче.

Впоследствие главният прокурор Сотир Цацаров инициира общонационална проверка на апелативните прокуратури за това как те комуникират с останалите институции при привеждане на окончателните ефективни наказания в изпълнение. Заключението от проверката бе, че общо над 900 ефективно осъдени са избегнали влизането в затвора.

Източник: mediapool.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари