Издигнаха огромния национален флаг на Шипка

0
Националният трибагреник​ е с размер 10 на 6 метра и е с 60 квадратни метра обща площ
Националният трибагреник​ е с размер 10 на 6 метра и е с 60 квадратни метра обща площ

Националният трибагреник​ е с размер 10 на 6 метра и е с 60 квадратни метра обща площ

В навечерието сме на 3 март - националния празник на България. И тази година хиляди българи ще се качат на Шипка, за да преклонят глава пред героите на Освобождението. Очакват се и официални представители на държавата. Организацията за празника е изключително стриктна с цел опазване на обществения ред.

В петък на пилон на Шипка беше издигнат националният трибагреник. "Това е традиция от повече от 10 години. Той е с размер 10 на 6 метра и е с 60 кв. метра обща площ". Това каза в ефира на „Здравей, България” по NOVA директорът на Национален парк-музей "Шипка-Бузлуджа" Чавдар Ангелов.

Той обясни, че височината на самия пилон е 22 метра. "Гледката е уникална. Паметникът е внушителен, а мястото е исторически важно за страната ни и това е причината стотици да се качват тук за националния празник", посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    хахахахах
    Патреотете така си компенсират малките пишки, като издигат големи флагове.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари