Издадоха наръчник за оцеляване при извънредни събития

1
Инструкции как бързо да си стегнем раница за евакуация
Инструкции как бързо да си стегнем раница за евакуация Видео: NOVA

Инструкции как бързо да си стегнем раница за евакуация

Писателят Николай Костов издаде книга за оцеляване. Самият той се подготвя за извънредни събития от 15 години. С началото на войната в Украйна изготвя план за действие, заедно със семейството си. Тъй като темата обаче е обширна, решава да напише инструкции.

Човек трябва да е предварително подготвен - да има информация за това какво може да се случи и за какво се подготвя. И да направи подготовките в мирно време. Второто - човек никога не оцелява сам, а в група”, обяснява той, предава NOVA.

За извънредни събития - като земетресения, той препоръчва раница за оцеляване, която да съдържа най-ценните неща. Тя трябва да бъде разположена до входната врата, за да можем веднага да я вземем веднага при евакуация.

„В нея има документи, допълнителен телефон със заредена батерия, пари и лекарства. Раницата трябва да обезпечава храна и вода. Препоръчително е да има фолио, което предпазва от измръзване, както и въже, ако ни се наложи да си разпънем палатка”, каза Костов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    до 2
    Да, този като го гледам, добре се е приготвил за оцеляване. Има си складирани енергийни запаси около кръста, та чак копчето на ризата му ще хвръкне. Баш диванен командо.
  • -4
    3
    1231
    tova da ne e kogato pederasi s lilava kosa zavzemat bulgaria?
  • 4
    2
    Чичо
    Уважаеми читатели, този Костов е шарлатанин и клоун. Разгледайте какво се пише за "уникалната" му книга из оръжейните форуми. Предозирал е с филми, и от диванен командос изведнъж е решил да стане тактикуул гуру.
  • 7
    1
    Абдал Демократский
    Да, ще си държа всички документи, включително и нотариалните актове в раница до вратата. Заедно с консерва копърка и шишенце йод.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари