Изчислете сами колко точно вода трябва да пиете на ден

0
За да разберете колко вода трябва да консумирате на ден, трябва само да знаете собственото си тегло. Умножете телесното си тегло по 0,033 и получавате средното количество
За да разберете колко вода трябва да консумирате на ден, трябва само да знаете собственото си тегло. Умножете телесното си тегло по 0,033 и получавате средното количество

Може би сте виждали неведнъж информация, че всеки човек трябва да пие 8 чаши вода на ден. Тази информация не е напълно вярна - всеки организъм е индивидуален, което означава, че неговите нужди също са уникални.

Но как да разберете колко течност е необходима за вас конкретно? Има отговор и на този въпрос, успокоява zdrave.to

За да разберете колко вода трябва да консумирате на ден, трябва само да знаете собственото си тегло. Умножете телесното си тегло по 0,033 и получавате средното количество.

Да вземем за пример човек с тегло 45 килограма. 45x0,033 = 1,485 литра. Това означава, че средното количество течността за нисък и слаб човек ще бъде малко под 1,5 литра.

Имайте предвид обаче, че тялото ви може да бъде засегнато от различни условия на околната среда, които могат да го накарат да се нуждае от повече или по-малко течност. Така например, през горещия летен ден пием много повече чиста вода, отколкото през зимата.

Фактори, влияещи върху приема на течности

Възраст. Колкото по-млад е човек, толкова повече вода пие. Независимо от това, не трябва да мислите, че хората на възраст могат да останат без течност дълго време - опитайте се да пиете всеки път, когато почувствате нужда от това.

Тегло. Хората с висок индекс на телесна маса са по-склонни да бъдат дехидратирани от тези, чийто ИТМ остава умерен или нисък.

Метеорологично време. Ако живеете в район, където има много слънце и малко влага, ще ви трябва много повече течност. Тези хора, които живеят в близост до водни басейни, по-рядко изпитват жажда.

Спорт. Хората, които редовно спортуват обилно се потят, което означава, че губят повече течност. Те трябва да се балансират - трябва да пият колкото се може повече вода.

Здравен статус. Жените трябва да пият повече вода, когато са бременни или кърмят. Други здравословни състояния, като треска с настинка или

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук