Избраха състава на Районна избирателна комисия Русе

0

Днес, в Областна администрация Русе се проведоха консултации с парламентарно представените политическите партии и коалиции за определяне състава на Районна избирателна комисия Русе (РИК) за провеждане на избори за президент и вицепрезидент на републиката и на национален референдум, насрочени за 6 ноември 2016 г.

С решение на Централната избирателна комисия, в състава на РИК, с 13 членове, се включват представители на партиите и коалициите, като следва: ГЕРБ с 4-ма членове, Коалиция „БСП лява България" – с 2-ма, Партия „ДПС“ – 2-ма, Коалиция „Реформаторски блок“, Коалиция „Патриотичен фронт“, Коалиция „България без цензура“, Партия „Атака“  и  Коалиция „АБВ“  с по 1 представител. 

Консултациите протекоха в дух на ангажираност и толерантност между представителите на съответните партии и коалиции, участвали в тях.

Политическите сили стигнаха до консенсус за председател на комисията да бъде назначена Мирослава Иеремиева Маркова от ГЕРБ, а за секретарското място се обединиха около кандидатурата на Десислава Петрова Дивчева от квотата на Коалиция „БСП лява България“. Не беше постигнато съгласие  за двете заместник председателски места, като предложенията за тях са съответно три – Зюмрюд Салиева Абазова от квотата на ДПС, Александър Николаев Корфонозов от квотата на  Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ и Виделин Казимиров Василев от Квотата на партия „Атака“.

Протоколът от срещата ще бъде изпратен в Централната избирателна комисия, която трябва  да излезе с решение за назначаване на РИК Русе до 16 септември 2016 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари