Започват консултациите за избор на членове на РИК в Русе

2
Назначаването на РИК става от ЦИК след проведени консултации с партиите и коалициите
Назначаването на РИК става от ЦИК след проведени консултации с партиите и коалициите Снимка: БГНЕС / архив

Консултациите за избор на членове на Районната избирателна комисия в Русе за предстоящите на 4 април тази година избори за народни представители ще се проведат на 5-и февруари, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Консултациите ще се състоят от 10:00 ч. в Зала 1 на Областна администрация - Русе при спазване на въведените противоепидемични мерки. За участие са поканени всички парламентарно представени партии и коалиции, както и тези, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени. В консултациите могат да участват и други партии и коалиции, които не са представени в 44-то Народно събрание.

Припомняме, че назначаването на Районната избирателна комисия става от Централната избирателна комисия след проведени консултации с партиите и коалициите.

Централната избирателна комисия назначава съответната Районна избирателна комисия за всеки район до 50 дни преди изборния ден, тоест в срок до 12.02.2021 г. включително.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари