Избраха главната сестра на русенската болница в комисия по здравни грижи

0

Главната сестра на Многопрофилна болница за активно лечение "Медика Русе" Светла Илиева стана част от  ръководтсвото на една от комисиите на  Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Тя бе избрана от квотата на асоциираните медицински специалисти в Комисията по  професионална етика. Изборът стана по време на Отчетно изборния конгрес на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи провел се в края на миналата седмица в столицата.

Събитието съвпадна с отбелязването на 12 май – Международния ден на сестринството. Сред гостите на церемонията бяха председателят на Комисията по здравеопазване при Народното събрание д-р Даниела Дариткова, министъра на здравеопазването Петър Москов и други.

По време на тържествената церемония на БАПЗГ, бяха връчени награди в две категории – „Професионални здравни грижи” и „Ръководител по здравни грижи”.

На второ място в категорията „Ръководител по здравни грижи” бе класирана русенката Даниела Йорданова -  старша медицинска сестра в отделението по Хирургия на МБАЛ „Медика Русе”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари