Изборният ден в Русенско приключи спокойно

0
Първите чували с бюлетини от големите секционни избирателни комисии пристигнаха в "Арена Русе"
Първите чували с бюлетини от големите секционни избирателни комисии пристигнаха в "Арена Русе" Снимка: БТА

Първите чували с бюлетини от големите секционни избирателни комисии пристигнаха в "Арена Русе"

Изборният ден в Русенско приключи спокойно и без съществени нарушения, съобщи председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Русе Милена Хинкова.

По думите ѝ членовете на секционните комисии все още броят бюлетините. "Вече минаха по-малките секции, които нямат грешки. Сега очакваме членовете на по-големите секции. Една от причините за бавното приключване е противоречивите указания по какъв начин да бъдат допускани избирателите да гласуват заради проблемите с машините, които отпечатваха дефектни, намачкани или срязани бюлетини", обясни Хинкова.

"Ако всичко е нормално, вероятно окончателни резултати ще има в края на утрешния ден", каза Хинкова.

Първите чували с бюлетини от големите секционни избирателни комисии пристигнаха в мултифункционалната зала "Арена Русе" към 21:00 часа.

Председатели на секционни избирателни комисии коментираха, че са се справили два пъти по-бавно с обработката на протоколите и с приключването на изборния ден в сравнение с предходните избори, предаде БТА.

Председателят на секционна комисия в Русе Анислав Яков заяви, че в секцията изборният ден е протекъл нормално. Гласували са 185 избиратели от общо около 720. "Нямаше проблеми, но броенето на бюлетините ни забави два пъти повече в сравнение с предишните избори", коментира Яков.

Нели Петкова - секретар на друга секционна избирателна комисия в крайдунавския град, обясни, че броенето на бюлетините ги е забавило много - почти два пъти в сравнение с предишните избори. В тяхната секция от 739 избиратели са гласували 129.

Милена Хинкова каза, че през деня е имало сигнал за агитация в няколко села в областта, като той е препратен към прокуратурата.

Областният управител на Русе Анатоли Станев заяви, че изборният ден е приключил нормално и спокойно. "По данни на Русенската окръжна прокуратура днес няма образувани досъдебни производства, няма задържани лица и няма повдигнати обвинения", каза Станев.

Регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева каза, че изборният ден е преминал в спокойна обстановка. Не са регистрирани сериозни нарушения на обществения ред, произшествия или инциденти.

Служителите от звената на сектор "Български документ за самоличност" при областната дирекция на МВР в Русе са издали общо 13 удостоверения за гласуване и са връчили 16 лични карти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари