Изборът на Десислава Атанасова: Звучеше като виц, но се случи

1
Експерти и журналисти коментираха избора на новите конституционни съдии Борислав Белазелков и Десислава Атанасова
Експерти и журналисти коментираха избора на новите конституционни съдии Борислав Белазелков и Десислава Атанасова Снимка: БГНЕС

Експерти и журналисти коментираха избора на новите конституционни съдии Борислав Белазелков и Десислава Атанасова

"Съдебните реформатори, които се легитимираха като такива, трябва да бъдат жестоко наказани на следващите избори". Такова мнение изрази в предаването на Дарик „Без претенции“ правният експерт от Института за пазарна икономика Иван Брегов. По думите му ПП и ДБ можеха да търгуват влияние в органите на съдебната власт или тези, които администрират съдебната власт и Конституционния съд, срещу влияние в регулаторите.

Знаем, че смертелно важното, за да овладееш едно общество, да владееш правосъдието и медиите. И това можеше да е техният силен ход, но както виждаме, посредствеността е налице“.

"Първоначално звучеше като виц, но се случи", коментира журналистът от "Сега" Доротея Дачкова. Тя зададе въпроса - как ли се чувства съдия Белезелков (бел. ред. Борислав Белазелков, избран за конституционен съдия заедно с Десислава Атанасова) след като под неговата номинация са се подписали същите хора, които номинират и г-жа Атанасова, която има няколко години стаж в психодиспансер в Русе. Това че е вписан адвокат не я прави добра номинация за Конституционния съд, коментира Дачкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Аз
    Сега е модерно изплувалите кухи предмети да заемат висши държавни длъжности!
  • 9
    2
    Русчуклия
    До Иван Белчев - днес загуби три гласа ! Сподели с локомотивния машинист и Бойкикев!
  • 16
    1
    ОПГ ГРОБ=ДПС
    С този избор избирателите на ППДП намаляха драстично! Да им е честито на Ристю-Насю!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари