Иво Пазарджиев повежда велопохода Русе – Гюргево

0
Любители на велоспорта могат да се присъединят към инициативата без предварително записване
Любители на велоспорта могат да се присъединят към инициативата без предварително записване

Любители на велоспорта могат да се присъединят към инициативата без предварително записване

ВМРО – Русе и сдружение „Вело Русе“ ще проведат традиционния велопоход Русе – Гюргево на 20 април.

Под наслова „Помни героите!“ на 20 април, събота, ВМРО – Русе съвместно със сдружение „Вело Русе“ ще проведат XVI издание на традиционния си велопоход Русе – Гюргево. Неговата цел е отдаване почит на организаторите и участниците в Априлското въстание от 1876 година с полагане на венци и цветя пред паметните плочи в Гюргево, посветени на изявите на революционната ни емиграция. Проявата е посветена на 148-годишнината от героичната Априлска епопея и подвига на четата на Христо Ботев, съобщават от ВМРО - Русе.

В Гюргево участниците ще посетят мястото, където е заседавал Гюргевският революционен комитет и е взето решението за организиране на Априлското въстание, обозначено с паметна плоча, както и пристанището на Гюргево, откъдето Христо Ботев и четата му се качват на кораба „Радецки“.

Велоколоната ще бъде поведена от русенския представител в ИК на ВМРО и общински съветник в ОбС – Русе Иво Пазарджиев, заедно с останалите общинските съветници от Организацията Искрен Веселинов, Галин Григоров и Владо Владов.

Велопоходът стартира в 10:00 часа от пл. „Възрожденски“ пред Пантеона на възрожденците в Русе и ще се движи организирано по следния маршрут: Пантеон на възрожденците – бул. „Съединение“ – ул. „Св. Наум“, бул. „Плиска“ – бул. „Тутракан“ – ГКПП Русе-Гюргево – град Гюргево (Централен пазар) „MUV3, StradaVladȚepeș, Giurgiu“ (https://goo.gl/maps/g1LyofQHfvyNpPRE7) – Пристанище Гюргево „Șos. Portului, Giurgiu, Гюргево“ (https://goo.gl/maps/mk7С3GEWkvuSzMcf7) и обратно.

Участниците трябва да са със светлоотразителни жилетки и валидни документи (лична карта или международен паспорт). Децата и младежите под 18 години трябва да са с родител или упълномощен придружител.

Русенските любители на велоспорта могат да се присъединят към спортната инициатива без предварително записване.

Отговорник за провеждане на събитието е общинският съветник Иво Пазарджиев. Допълнителни уточнения и информация на тел. 0896761887.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Па па
    Ще помоля за тест за алкохол и задължително за наркотици за Пазарджиката, че от край време злоупотребява качествено, не че му личи хахахахаха
  • 3
    1
    Русенлия
    Иво ще се вози на рамката на Искрен ли? :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари