Ивайло Мирчев: Вместо да припкаме след "Лукойл", трябва да бъдем активната страна

0
Българската държава държи златната акция в тази рафинерия, защото е стратегически обект, а в годините тя не е била ползвана, допълни Мирчев
Българската държава държи златната акция в тази рафинерия, защото е стратегически обект, а в годините тя не е била ползвана, допълни Мирчев

Българската държава държи златната акция в тази рафинерия, защото е стратегически обект, а в годините тя не е била ползвана, допълни Мирчев

Относно внесения от "Демократична България" законопроект за поемане на оперативен контрол от страна на държавата над „ЛукойлИво Мирчев заяви в ефира на bTV, че това е само е първата стъпка.

„Означава въвеждане на особен търговски управител за максимум 6 месеца. Това не означава национализация, но се поема контрол върху оперативната работа на рафинерията, за да се гарантира енергийната сигурност на страната и ниските цени на горивата, и че работещите там няма да загубят работата си. Нашето мнение в „Демократична България“ е, че вместо на припкаме след „Лукойл“, трябва да бъдем активната страна.

Българската държава държи златната акция в тази рафинерия, защото е стратегически обект, а в годините тя не е била ползвана, допълни Мирчев.

По думите му второто важно нещо е връщането на нефтения терминал в Росенец.

„Но България трябва да определи какви ще бъдат таксите за нефтения терминал, който е българска територия. Ще има редовни доставки на петрол и всичко ще си дойде на мястото, когато държавата поеме оперативния контрол“, каза още той.

"На 13 май 2022 година „Демократична България“ обявява мерки за депутинизация на страната. Част от националната сигурност на България е нейната енергийна независимост. Част от енергийната независимост е какво се случва с „Лукойл Нефтохим“. Оттогава ние последователно казваме, че трябва държавата да има механизъм, с който да може да поеме оперативен контрол над „Лукойл“. ДПС в тази посока не е имало говорене. В сряда, когато представихме идеите си за оперативен контрол над „Лукойл“ пред комисията, ДПС ни обвиниха, че искаме да национализираме. Разликата между нас и ДПС е, че ние имаме предложение, а ДПС имат идея“, обясни Иво Мирчев.

По думите му "единствената връзка на ДПС с казуса "Лукойл" и Росенец е, че в съседство са сараите на Ахмед Доган.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    мирчеф е сащнически...
    мирчеф е сащнически агент/шпионин! Краен русофоб/българофоб е! мирчеф, американски представителю, сащнически представител, фокусирал си се само над една фирма, но защо не говориш за окупацията на България от терориста сащ?! мирчеф, защо не кажеш, че от 1990 година до ден днешен сащническото посолство управлява България?! Защо не говориш, че държавата е окупурана от сащнически фирми със сащнически интереси?! Защо не забраните ТЕЦ-а на сащническата фирма?! Защо, като сащническият ТЕЦ, който им го харизахте, води България на многомилионна загуба, но го финансирате, защото сте сключили НЕИЗГОДЕН за БЪЛГАРИЯ договор?! Защо не кажеш и затова?! Евроатлантик не значи да си слепец! Но за теб, мирчеф, България е чужда страна! мирчеф, ти си хем сащник, хем си техен агент/шпионин, но не си български представител!
  • 3
    2
    Русенец
    Ха-ха-ха-ха! Било въвеждане на особен търговски управител....... Навремето след 9-и Септември едни въведоха особени търговски управители на всички фабрики, та го карахем така 45 г. Вие да не сте решили да строите комунизъм, като ви гледам методите?
  • 6
    1
    colibri
    И. Мирчев се оказа специалист по всичко- от оръжия до "Нефтохим". Разбирам неистовото желание на ДБ да прокара всички свои идеи в парламента, но всяко нещо има своите граници. Нека да дава предложения за неща, от които разбира.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари