Иво Инджов: Задава се кабинет на "хартиената коалиция"

0
Съдебната реформа на Борисов и съюзниците му от ДПС ще бъде камуфлажна, смята политологът
Съдебната реформа на Борисов и съюзниците му от ДПС ще бъде камуфлажна, смята политологът Снимка: Фейсбук

Съдебната реформа на Борисов и съюзниците му от ДПС ще бъде камуфлажна, смята политологът

Шансовете за съставяне на кабинет с първия мандат на ГЕРБ вече са доста по-големи, отколкото бяха допреди две седмици. Очевидно се върви към съставяне на правителство на така наречената „хартиена коалиция“ или коалиция „Магнитски“.

Това коментира в предаването „Позиция“ на Радио Варна политологът доц. Иво Инджов. Според него новият кабинет ще бъде съставен на смесен принцип и в него ще има и политици, и експерти. „ДПС вече обявиха, че ще подкрепят едно такова правителство. Ако БСП получи министерските кресла, които иска, също ще даде подкрепата си“, каза още политологът. „Такъв кабинет на плаващите мнозинства ще е доста нестабилен“, заяви още Иво Инджов и подчерта: „Очаквам след местните избори да има доста сериозна промяна на политическата карта на България и ПП/ДБ да спечерят не само в големите общини. Това може да генерира настроения за по-цялостна промяна в обществото“.

По повод искането на кандидат-премиера Мария Габриел и на прокурори от ВСС за смяна на главния прокурор Иван Гешев, доц Иво Инджов коментира: „Бойко Борисов и неговите съюзници от ДПС ще се опитат да представят като голям успех евентуалното сваляне на Гешев. Ще се опитат да кажат, че това е началото на съдебна реформа. Тя обаче ще е камуфлажна, предвид настоящия състав на ВСС. Фактът, че прокурорите поискаха Иван Гешев да бъде отстранен, само ден след като това поиската и от ГЕРБ и ДПС, показва, че мощни политико-олигархични кръгове решават какво ще се случва в съдебната система.

Адвокат Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд също коментира тази тема в ефира на Радио Варна. Според него, е много вероятно главният прокурор сам да подаде оставка и да не чака да започне процедурата по неговото отстраняване. Андрей Янкулов изрази съмнение, че Борислав Сафаров ще наследи Иван Гешев на поста."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари