Иво Инджов: Голяма е вероятността тази година да има два пъти извънредни избори на парламент

0
ГЕРБ ще изгубят местната власт, прогнозира политологът
ГЕРБ ще изгубят местната власт, прогнозира политологът

Цикълът на политическа нестабилност може да приключи догодина, прогнозира политологът

"Голяма е вероятността тази година да се проведат втори извънредни избори на парламент, които ще бъдат преди местните избори."

Това прогнозира в предаването на Радио Варна „Позиция“ политологът доц. Иво Инджов. Според него, съставът на следващото Народно събрание няма да се различава особено от този в настоящия парламент. "Преди местния вот никоя партия няма да поиска да поеме отговорността за управлението на страната. Освен това технологично няма как да се случат избори две в едно, защото от 2 април до края на октомври е повече от година и половина“, подчерта Иво Инджов.

Възможно е през 2014-а година да започнат наченки на нормализиране на политическия процес, каза политологът и уточни: "Най-вероятно в края на тази и началото на следващата година ще приключи един политически цикъл, започнал преди 4 години. ГЕРБ ще изгубят местната власт и вече няма да имат такъв клиентелистки гръбнак, какъвто им дава властта в общините, а това ще се отрази и на националните резултати".

"Политическата среда е такава, каквато е обществената. Обществото е разделено на много различни прослойки и групи, което възпроизвежда и разделението в политическата среда. От друга страна, масово хората не гласуват, а после се сърдят, че няма редовно правителство. Политиците пък не дават най-доброто от себе си", коментира още Иво Инджов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари