Иво Инджев: Путин се държи като червен икарус

0
Журналистът Иво Инджев се изказа остро срещу политиката на Русия
Журналистът Иво Инджев се изказа остро срещу политиката на Русия

Журналистът Иво Инджев се изказа остро срещу политиката на Русия и специално верашния инцидент със самолета СУ-24.

По думите му страната е предупреждавана много пъти и за други нарушавания на въздушното пространство на Турция в последните дни и седмици и затова неминуемо се е стигнало до свалянето на самолет.

 „Русия е в Сирия по свое желание, по политически причини. Колко пъти трябва да бъде предупреден един провокатор? Путин се държи като големия червен икарус, който минава на червено, и казва: вие всичките сте малки и ако се блъснете в мен ще пострадате. Путин се опита да приобщи Турция към своите каузи, цакайки България. Това се видя като отиде в Турция и се отказа от „Южен поток“, каза Инджев в ефира на „Нова телевизия“.

По думите му става дума за мерене на силите. „Путин е свикнал да е силния, да е побойник, както се случи в Украйна. Но Турция е различен случай, в Черноморието турците са много силни от военна гледна точка“, каза още той.

Накрая Инджев стигна и по-далеч, позовавайки се на руския политолог Станислав Белковский: „В нощта на атентатите в Париж Путин беше готов с едно изявление. Това е за първи път след някаква криза. След „Курск“ и други подобни ситуации той се скри, а сега реагира веднага. Според Белковский Путин е имал информация преди това за атентаните“.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари