Иво Христов: Официално се отказваме от своя суверенитет

2
Конституцията беше похитена от управляващото мнозинство в парламента
Конституцията беше похитена от управляващото мнозинство в парламента

Конституцията беше похитена от управляващото мнозинство в парламента

Това заяви пред БНР евродепутатът Иво Христов от Партията на европейските социалисти.

"Моментът е исторически, защото официално се отказваме от своя суверенитет, тъй като вече двойни граждани ще могат да бъдат депутати и министри", подчерта той.

Демонтирането на Паметника на съветската армия Иво Христов определи като "част от общия разпад на държавността и загубата на суверенитет":

"Похищава се и нашето минало и следите от една епоха, която бодеше очите на новата конюнктура".

В предаването "12+3" евродепутатът коментира шансовете на страната ни да влезе в Шенгенското пространство до края на годината:

"Едва ли ще има положителен развой. Протичат глобални процеси, а те поставят под въпрос бъдещето на ЕС, а оттам и на Шенген. ... Би било голяма етапна победа, ако успеем да влезем пълноценно в Шенген, но не бива да се възприема като някакъв капитален факт в развитието на България. Не бива да приемаме утешителната награда за влизане по въздух и вода, защото това затвърждава нашата периферна роля в ЕС, с която не трябва да се примиряваме".

Като дългогодишен журналист Иво Христов коментира и свободата на словото в България в контекста на неизлъченото интервю на Петър Волгин с посланичката на Руската федерация Елеонора Митрофанова в предаването "Политически НЕкоректно":

"Свидетели сме на банална цензура от класически тип. Забрана. За съжаление журналистическата общност не реагира адекватно. Българската журналистика, в кавички, отдавна се е отдала в пропаганда и конформизъм. За нея журналисти присъствието на журналисти като г-н Волгин и неколцина други, които имат собствена позиция, е силно притеснително и тя не показа никаква професионална солидарност с тях, с редки изключения, разбира се".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Добре
    че са американците да ни съветват да вземаме правилните решения и вършим правилните действия, че ако продължавахме още да се подчиняваме безразсъдно на блядовете, още повече щяхме да сме затънали в руското зло и мизерия! САЩ и Европа са истинските приятели на България, а руснаците направиха държавата руски кенеф за 80 години. God bless America!
  • -2
    3
    До 2
    На Козяк не се занимават с простотии !
  • 0
    2
    Аз
    Щом са ти го заповядали от Козяк никакъв суверенитет не е!
  • 2
    1
    Малоумният Христов
    приказва глупости. Разрушаването на чужд паметник, символ на слугинажа на Кремъл, всъщност е изграждане на суверенитет.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари