Иво Христов: Дори да влезем в Шенген, може скоро да излезем

1
Парламентарната република извади на показ всички пороци на българското обществено мислене, каза евродепутатът
Парламентарната република извади на показ всички пороци на българското обществено мислене, каза евродепутатът Снимка: bTV / стоп кадър

Парламентарната република извади на показ всички пороци на българското обществено мислене, каза евродепутатът

Разпад на българския парламентаризъм. Напразно пледирах за президентска република, няма кой да подеме инициативата. Българската парламентарна република не функционира, коментира в предаването „Лице в лице“ по bTV евродепутатът Иво Христов.

„Виждаме как от името на правителството говори Делян Пеевски, който не е част от управляващата коалиция. Тя се нарича некоалиция. Дори да влезем в Шенген, може скоро да излезем. Как останалите членки ще толерират една държава, която няма контрол върху собствените си институции“, посочи той.

Манталитетът еволюира бавно. Парламентарната република извади на показ всички пороци на българското обществено мислене. Българите са индивидуалисти, които се справят добре в живота във всякаква среда, но не умеят да взаимодействат. Имат вродено недоверие в закона, склонни са да го заобикалят“, добави евродепутатът.

Според него трябва да се търси друго решение.

Парламентът е съставен, защото партиите не искат да губят контрола върху властта. Те се опариха от няколко служебни кабинета, които дадоха пример за разумно управление. Не оставиха спомен за големи скандали, управляваха рационално, а хората си отдъхнаха. Промените в Конституцията не лекуват основните пороци на основния ни закон – пълната загуба на легитимност на управлението“, каза още Иво Христов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари