Ивет Лалова окичи с медалите си дете от своя клуб

0
Ивет Лалова пристигна в България днес и беше посрещната на летището с бурни аплодисменти от приятели, фенове и роднини
Ивет Лалова пристигна в България днес и беше посрещната на летището с бурни аплодисменти от приятели, фенове и роднини Снимка: Крум Стоев

Сребърната ни медалистка от европейското първенство по лека атлетика Ивет Лалова в спринтовете на 100 и 200 метра Ивет Лалова пристигна в България днес и беше посрещната на летището с бурни аплодисменти от приятели, фенове и роднини.

Първите, които успяха да се доберат до нея и да я поздравят за успеха, бяха малко момиченце на име Дари, което се състезава за нейния клуб „Ивет Лалова спринт академия“, и зам. министърът на спорта Асен Марков. Детето, което беше облечено със спортен екип, й подари букет и рисунки, а в замяна трогнатата Ивет го окичи с двата си медала и позира за снимки заедно с него, предаде МОНИТОР.

Ивет сподели, че се връща изключително удовлетворена и щастлива от постигнатото. В петък вечерта тя спечели втория си сребърен медал от шампионата, като завърши с време 11,20 сек. във финала на 100 м. Пред нея финишира само безспорната фаворитка Дафне Схипърс (Хол) с 10,90 сек., а трета остана Муджинга Камбунджи (Швейц) с 11,25 сек.

Голяма разочарование обаче преживяха двамата ни финалисти на троен скок. Момчил Караилиев и Георги Цонов не успяха дори да направят всичките си опити заради травми. За 34-годишния Момчил несполуката е двойна, тъй като остана 4-и с 16,65 м, на 11 см от бронза, а и не успя да покрие олимпийски норматив (16,85 м) при последния си шанс. След финала Караилиев обясни, че е почувствал рязка болка в адуктора на десния крак, която има още от 2012 г., а после бе повикан за допингконтрол.

Цонов пък скача с травма в дясното коляно, която го тормози цяла година, но се обостри в квалификациите. Въпреки това той постигна личен резултат за сезона от 16,53 см и завърши седми. Шампион стана 19-годишният Макс Хес (Гер) със 17,20 м.

Последен в спор за медалите снощи излезе Тихомир Иванов, който си осигури място сред финалистите в скока на височина с 225 см.

Провал обаче претърпя националният ни рекордьор на гюле Георги Иванов, който допусна три фаула в квалификациите и отпадна безславно.

Белгиецът с български корени Филип Миланов обаче взе сребърен медал на диск, като изпрати уреда на 65,71 м. Победи го само легендарният поляк Пьотр Малаховски с 67,06 м. Бронзовият медал стана притежание на друга легенда в тази дисциплина Герд Кантер от Естония с 65,27 м.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари