Ивана е била заплашвана, че ще бъде изключена от училище

0
Работи се по всички версии около изчезването ѝ, включително и отвличане
Работи се по всички версии около изчезването ѝ, включително и отвличане

Работи се по всички версии около изчезването ѝ, включително и отвличане

Девети ден търсят 17-годишната Ивана от Дупница, но от нея няма никаква следа. Периметърът се разширява и към Перник. Междувременно от Държавната агенция за закрила на детето заявиха, че има пропуски в училището ѝ. Резултатите от проверката се обработват и докладът ще бъде готов до десетина дни, предава БНТ.

Въпреки че проблемите на Ивана били видими през последната година в училището не са реагирали. Психологът не е работил с нея. Класният ръководител също не е работил достатъчно с учениците по отношение на насилието, посочват от Държавната агенция за закрила на детето. Освен това Ивана била заплашена, че ще бъде изключена от училище.

"Била е, даже това го потвърди и класната ръководителка, на родителите и на нея е казано, че ще изкара тази година училище т.е. ще свърши срока и от есента не трябва да бъде там. Представяте ли си? Как се е чувствало това дете - не знам!", каза Първан Дангов, кмет на Дупница.

Потърсихме за коментар директора на училището и класния ръководител на Ивана. Те отказаха да се срещнат с нас и обясниха, че цялата информация е изпратена в образователното министерство.

Охранителят на училището звъни на директорката:

Да се обърнете към пресцентъра на МОН - това сега ми каза директорката".

А с класния ръководител може ли да говорим?

Не, с никой не можете да говорите, казано е нагоре по веригата, с МОН, ако искате – заповядайте.

А след като преди дни кметът на Дупница разпореди проверка за подобни случаи във всички училища в общината вече имал и сигнали.

"Аз имам и други подобни случаи неофициално подсказани, а те ще бъдат официализирани, за други училища. В това училище е имало и два други такива случая т.е. ученик или ученичка с такова поведение е бил изключван – да нямаме проблем, да нямаме проблемно дете като го изключваме. Малко методите от една друга епоха", посочи Първан Дангов, кмет на Дупница.

Ивана изчезна миналия четвъртък след училище. Работи се по всички версии около изчезването ѝ, включително и отвличане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари