Иван Шишков: Вече тече газ от Гърция към България

1
По думите на служебния министър, магистрала „Хемус“ трябва да бъде завършена до края на 2023 г.
По думите на служебния министър, магистрала „Хемус“ трябва да бъде завършена до края на 2023 г. Видео: BULGARIA ON AIR

По думите на служебния министър, магистрала „Хемус“ трябва да бъде завършена до края на 2023 г.

„Вече официално тече газ от Гърция към България“, заяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков в студиото на „Денят ON AIR“ по Bulgaria ON AIR.

„Това, което ме ядоса днес е фактът, че освен че не е разплащано за „Хемус“, част от лотовете бяха спрени и работиха на изключително бавни обороти. За съжаление се е наложило да бъдат одобрени проекти за преработка по време на строителство и тези проекти са се забавили изключително дълго време. Сега, когато ние съживихме строителството на „Хемус“, се оказа, че тези съоръжения, за които има да се одобряват проекти, те все още не са готови и няма да може да започне незабавно строителството“, каза Шишков.

По думите му това, което са осигурили със законов механизъм - да продължи строителството на четвърти и пети лот, нищо не се е променило.

„Никой не пожела в продължение на 7 месеца да бъда узаконено строителството, а не да се търсят вратички, както бяхме свидетели по-рано. Трябва да се регламентира това строителство. При седми и осми лот не е правено нищо. Така, както бяхме оставили „Хемус“, така го заварихме. При скоростния път от Ботевград към Видин положението е същото“, посочи служебният министър.

Той изтъкна, че голяма част от незаконното строителство е възлагано от държавата.

„Това е отново онзи начин на управление на ГЕРБ, който ни доведе до всичките проблеми - чисто правни и юридически. Проектът за магистрала „Европа“ е съгласуван с всички министерства. Имаше проблем с кмета на Костинброд и с него сме се разбрали. Той си изтегли възраженията. Магистралата трябва да бъде завършена края на 2023 година“, каза арх. Шишков.

И заключи, че вече официално тече газ от Гърция към България.

„В рамките на този един месец ние поддържаме непрекъсната връзка със строителя на интерконектора. Ако акт 15 го подпиша тази седмица, до сряда-четвъртък следващата седмица, трябва да има и акт 16“, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари