Иван Шишков: Ако над 95% от етажната собственост е изявила желание за саниране, получава още точки

31
По думите му 35 точки носи отношението цена - постигнати резултати
По думите му 35 точки носи отношението цена - постигнати резултати Видео: NOVA

По думите му 35 точки носи отношението цена - постигнати резултати

Същността на програмата за саниране е сградите ни да получат максимална енергийна ефективност. Проблемът е, че част от блоковете не са класирани и недоволството е заради това. Тук ясно трябва да се докаже каква ще е ефективността, спрямо дадените пари, а и какви емисии ще бъдат икономисани. Добавихме и критерий, според който ако над 95% етажната собственост е изявила желание, сградите да подлежат на допълнително точкуване. Това каза за "Денят на живо" по NOVA бившият регионален министър арх. Иван Шишков.

По думите му 35 точки носи отношението цена - постигнати резултати. "Ако на пръв два еднакви блока получават различни точки, то е защото има различни показатели. Във връзка с начина на постигане на енергийна ефективност, е важно каква ще е цената. Кметът я предлага, така предрешава изборът. Видът на отопление на блоковете също е от значение. Дали блокът се отоплява на ток или на парно има значение за вредните емисии. По-добре човек да даде 20% да се санира сградата му, ще получи икономически ефект, а и ще има полза за околната среда. Неправомерно издаваните енергийни сертификати са отговорност на лицензираните фирми. Липсата на инженерни кадри също е проблем", коментира той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Халваджан
    Този мръсник и изнудвач трябва да бъде вече в затвора заради изнудване и натиск да прокара фирма на племеник в Бургас по време на служебните правителства .Защо прокуратурата пак нехае.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари