Иван Портних уволни главния архитект на Варна

0
Виктор Бузев отказа да подаде оставка
Виктор Бузев отказа да подаде оставка Снимка: Dunavmost

Виктор Бузев отказа да подаде оставка

Главният архитект на Варна Виктор Бузев е отстранен от длъжност, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Оставката му бе поискана от кмета Иван Портних на 19 април. Тъй като главният архитект не подаде оставка в указания срок, срещу него е образувано дисциплинарно производство и той е отстранен от длъжност, уточняват от пресцентъра.

От Общината припомнят, че кметът поиска оставката на Бузев заради опити за незаконосъобразни действия, които водят до обосновани предположения за зависимости. Пример за това са опитите на главния архитект в разрез с вътрешните правила, становищата на юристите и публично обявената в медиите позиция на кмета Иван Портних, да подпише разрешенията за поставяне на стотици незаконни бараки в курорта "Златни пясъци".

Други мотиви са липсата на цялостна визия за развитието на града, пасивност по отношение на ключови теми като опазване на паметници на културата, презастрояване в отделни зони, липса на организация при функционирането на Експертния съвет по устройство на територията /ЕСУТ/, за което алармират и браншовите организации, двойни стандарти в работата на ЕСУТ, пасивност по отношение на ключови проекти като Дупката, превръщането на къщата на Антон Новак в музей и други.

Без да има право главният архитект е подписал разрешителното за поставяне на незаконните преместваеми обекти към ресторант "Хоризонт" в сърцето на Морската градина. Кметът е научил от медиите и за разрешителното за строеж на мястото на баня "Гъбата", допълват от пресцентъра на Община Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    Lora
    Кога ще го разкарат този долен кмет,Пьлен кретен,отишъл в Израел и опипвал еврейките,и го изхвърлили като мрьсен парцал!Пьлен боклук!
  • 6
    2
    ...
    Той Портнох точи лиги отдавна към Златните. Тимаджиите зад него само чакат знак да напълнят улиците с барове, дилъри и най-вече проститутки. И естествено, да го ударят на безобразно леене на бетон и евтини строежи.
  • 10
    1
    Иво
    Освен главния архитект,трябва да издухат и Портних,и той е гадно човече!Ниско морален простак!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари