Иван Портних: Най-големият курорт по Северното Черноморие е превзет от бараки с чорапи и гащи

19
Над 300 бараки, павилиони и сергии са поставени без съгласуване с главния архитект на общината и би следвало да бъдат съборени, смята Портних
Над 300 бараки, павилиони и сергии са поставени без съгласуване с главния архитект на общината и би следвало да бъдат съборени, смята Портних Снимка: Личен архив

Над 300 бараки, павилиони и сергии са поставени без съгласуване с главния архитект на общината и би следвало да бъдат съборени, смята Портних

"При проверки на контролните органи на общината, направени през 2020 и 2021 година, на територията на комплекс „Златни пясъци“ са констатирани повече от 300 незаконни обекта", каза днес кметът на Варна Иван Портних, предаде БТА.

По думите му бараките, павилионите и сергиите са поставяни без съгласуване с главния архитект на общината и би следвало да бъдат съборени. "За проблема многократно е сезирана Регионалната дирекция за национален строителен контрол", допълни Портних. Той подчерта, че до момента реакция от тази институция няма, няма и нищо премахнато в курортния комплекс.

"Наемите от незаконните обекти ги вземат фирмите, които са приватизирали преди години „Златни пясъци, каза още кметът. Той разказа, че общината е реализирала среща с архитекти-урбанисти от Варна, които също ще подкрепят нейната позиция пред Дирекцията за строителен контрол, че комплексът трябва да бъде разчистен, за да придобие модерен вид.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Няма значение
    Курво ще паднеш от власт помни ми думата и ще бъдеш отговорен пред много хора но очи в очи! Ще бъдеш намерен.
  • 2
    8
    Истинския ебач на майката на...
    Гей! От великолепните ти постройки из целия град (кооперация до кооперация) дилъра пристига по бързо от намирането на място за паркиране.
  • 4
    7
    Соня Пеева
    А защо не кажете нещо за Константин и Елена. Няма една пейка, една детска площадка, една чешмичка/при наличието на толкова минерална вода/. А какво направихте с минералния басейн? Взехте го от хората, като обещахте, че новия ще е за варненци,т.е. достъпен. Да ама не, гледаме го само отвън. Както стана с канализацията, която ни обещахте? Не питаме за улуците, работите само в града, а ние с големите данъци на кого да се оплачем, че са ни чуе . Е, за кого да гласуваме г-н Портних? А ние гласувахме за Вас
  • 4
    6
    На майка ти путката Портних
    Педал еби се в гъза заради теб сме на това дередже. Да пукнеш дано и никой да не дойде на погребението ти дори и поп.
  • 8
    5
    Алекси
    А за Слънчев бряг защо не напишете нещо, там земята на АД-то е пълна с незаконни бараки за търговия. Уж е държавна собственост!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари