Иван Портних: Едрият бизнес във Варна си купи кмет

1
Станахме свидетели на брутално преливане на гласове, което не се е случвало в най-новата история на демократичните избори, казват от ПП ГЕРБ - Варна
Станахме свидетели на брутално преливане на гласове, което не се е случвало в най-новата история на демократичните избори, казват от ПП ГЕРБ - Варна

Станахме свидетели на брутално преливане на гласове, което не се е случвало в най-новата история на демократичните избори, казват от ПП ГЕРБ - Варна

Изборните резултати вече са окончателно ясни. ГЕРБ е победител във Варненска област! От 12 общини в региона спечелихме убедително на I тур в 9 общини, на II тур бием в още 2- Аврен и Провадия, губим във Вълчи дол и във Варна. ГЕРБ е с мнозинство в повечето общински съвети в региона, това каза на пресконференция областният координатор на ГЕРБ – Варна Иван Портних.

Според него изводите тепърва ще се правят, но отсега са ясни две неща, посочи той относно битката във Варна. Първо, как местната власт може да бъде напазарувана буквално и на практика едрият бизнес във Варна си купи кмет. Второ, скандално ниска избирателна активност. От 281 000 избиратели с право на глас Благомир Коцев е избран с 45 000. Това е колкото жителите на район „Владислав Варненчик“. 236 000 души не излязоха да гласуват. Това е червена лампа, която трябва да светне на всички политици, включително за нас, каза Портних. Той посочи как лъжите на Промяната вече започнаха да се срутват, като например лъжата на Благомир Коцев, че Варна се управлявала от икономически кръгове.

„Ако беше така, нямаше Коцев да получи мощна подкрепа от групировките, събрани около Презастроителите от „Алтернативата на гражданите“. Бизнесът инвестира милиони за кампанията на ППДБ, интересно как ще бъдат възстановени?! Факт е „нова трапеза“ в Община Варна, около която „седнаха“ розовите демократи от ППДБ, комунистите на Гуцанов и националистите на Възраждане. Всички заедно при образувалия се общ Отечествен фронт надградиха резултата на Коцев от I тур с неговите 22 893 гласа до 45 000 гласа на балотажа. Станахме свидетели на брутално преливане на гласове, което не се е случвало в най-новата история на демократичните избори“, каза областният лидер на ГЕРБ. Той поздрави районните кметове на „Аспарухово“ и на „Владиславово“ с победата на първи тур. С по-малко от 600 гласа кандидатът на Промяната има преднина пред Биляна Раева в „Одесос“, а в „Младост“ разликата е по-малко от 1000 гласа.

Иван Портних посочи две причини за загубата във Варна – политическият рекет с ремонтите, който даде резултат и това, че не успяхме да мотивираме хората да излязат да гласуват.

Като водач на листата на ГЕРБ Иван Портних влиза в новия ОбС заедно с Тодор Балабанов, Жечка Георгиева, Даниела Димова, Стоян Петков, д-р Христо Кьосев, Юлиян Станев и Биляна Раева.

Екипът на Иван Портних в Община Варна оставя на новата изпълнителна власт готови и обезпечени 123 проектни предложения за новия програмен период на обща стойност 312 млн. лева. Сред тях са проектите за основен ремонт на 4 училища, пред сключване на договор е проект за нови корпуси на 2 училища, проектът за енергийна ефективност на средношколско общежитие „Михаил Колони“. Община Варна е подала 95 проекта за енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради и др. Предстои подписване на договор за изграждане на новата сграда на Математическа гимназия, завършване на филиала на ТМПЦ „Стоян Бъчваров“ и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари