Иван Христанов: Искаме постоянно полицейско присъствие на ГКПП „Капитан Андреево“

0
От там минават 2 млн. тона хранителни стоки годишно, от които 1,2 млн. подлежат на контрол, а 70 000 камиона за милиарди левове и стока
От там минават 2 млн. тона хранителни стоки годишно, от които 1,2 млн. подлежат на контрол, а 70 000 камиона за милиарди левове и стока Снимка: bTV

Искаме постоянно полицейско присъствие на ГКПП „Капитан Андреево“

Това заяви зам.-министърът на земеделието Иван Христанов в предаването „Лице в лице“ по bTV 

По думите му има непропорционално отношение на рисковете, които може да се сбъднат на ГКПП и отговорът, който досега е предоставяла държавата на тези рискове.

Това е много тривиално упражнение, което се прави от почти всички компании и много правителства - анализират се рисковете, които могат да се сбъднат, и отговорът на тези рискове. Най-сериозният ни пропускателен пункт, който е между Азия и Европа, през който минават 2 млн. тона хранителни стоки годишно, от които 1,2 млн. подлежат на контрол, а 70 000 камиона за милиарди левове и стока, най-накрая застава една частна фирма, монополист, в абсолютно всичко с изключение на тясно специализираната дейност по фитосанитарния контрол“, заяви зам.-министърът.

Той добави, че ги смущава това, че когато има толкова тясна точка и когато залозите са толкова големи, трябва и отговорът да е пропорционален.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    АК 47
    Ако на ГКПП няма полицейско присъствие и изобщо има ли един министър с трезв ум в това правителство.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари