Иван Гешев забрани коментарите под публикациите си в Туитър

0
Под всеки туит на Гешев досега се публикуваха много критични и иронични реакции за акциите и работата му, често се иска оставката му
Под всеки туит на Гешев досега се публикуваха много критични и иронични реакции за акциите и работата му, често се иска оставката му

Главният прокурор Иван Гешев е забранил коментарите под постовете си в Туитър

Това стана само ден след като социалната мрежа въведе новата си функция, в която потребителите могат сами да избират до кого да стигат публикациите им, както и кой може да ги коментира.

От нея веднага се е възползвал главния прокурор. В момента само потребители, които акаунтът на Гешев (@Ivan GeshevPG) е споменал в коментар или в поста му могат да отговарят. Това се разбира от последния му туит (за акция срещу "ферма за добив на "криптовалута") и невъзможността за реакции под него, пише Дневник.

Няма как да бъде изключена обаче опцията за ретуит (препубликуване на неговия туит) и коментар към постовете му и много хора от социалната мрежа се възползваха от това за да изкажат неодобрението си от забраната.

Под всеки туит на Гешев досега се публикуваха много критични и иронични реакции за акциите и работата му, често се иска оставката му, задават се въпроси за разследването "Осемте джуджета" и чекмеджетата на премиера Бойко Борисов, както и това дали би разследвал Пеевски и Доган. По-голямата част от тях са реални хора с имената и позицията си и от редовните потребители на социалната мрежа, която в България има по-малка аудитория и влияние спрямо Фейсбук например. Но в Туитър има общност от дългогодишни потребители, които са много активни, ясни и талантливи в публикациите и позициите си.

Сред коментарите под предишни постове имаше и по-цинични или обидни. В началото управляващият профила на Гешев беше изтрил някои от тях, но после оставиха дискусията свободна.

Единици са хората, които се обявяват в подкрепа на Гешев под публикациите. Прави впечатление, че масово профилите на поздравяващите го са създадени в последните два месеца и не следват и не са последвани почти от никого. Това анализираха и други потребители в Туитър.

Към момента профилът на главния прокурор е следван от близо 4000 потребители, а той самият следва едва 15 - основно на политици и фигури от Европейската комисия и парламент. Ръководителят на държавното обвинение дебютира в социалната мрежа на 26 юни, но данните от профила му показват, че акаунтът е бил създаден още през месец май. Пак през май в Туитър беше направен и профил на обвиняемия бизнесмен Васил Божков (@BojkovVassil), но Божков беше активен много преди Гешев в социалната мрежа.

Самият Божков споменава профила на Гешев в свои коментари.

Тази опция все още е възможна. И се използва и сред забранаjта за коментари.

През юни сред следващите Гешев беше и профил - "ПРЕСЦЕНТЪР на Прокуратурата на Република България", който бе представен като официален "Туитър" профил за новини на главния прокурор. Той обаче бе заключен - т.е. само одобрени от канала последователи можеха да четат туитовете на пресцентъра. Към днешна дата този канал не съществува.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари