Иван Гешев: Сега прочетох, че са блокирани централни софийски булеварди

0
Не правя разлика между магистрат и служител
Не правя разлика между магистрат и служител Снимка: БГНЕС

През годините държавата се държи с прокуратурата като малолетно дете, на което трябва да назначи настойник.

Истината е, че през годините с изключение на Цацаров, който е наказателен съдия, частично изключение, в голямата си част са главните прокурори са извън професионалната общност. Това каза кандидатът за главен прокурор Иван Гешев по време на изслушването си пред Пленума на ВСС.

Гешев коментира и публикации, че е подкрепен от чистачката и шофьора в институцията, която работи: „Гордея се, не се срамувам, защото за мен служебните служители са част от всеки един екип. Не правя разлика между магистрат и служител."

"Откровено казано - не всичко е резултат от политически натиск. Моят личен анализ се дължи на много фактори - на засегнати икономически и политически интереси. Дължи са на идеологически причини“, отговори Гешев на въпрос дали хората в протестите по собствена преценка да считат, че има нещо нередно в избора му или имат възражения по повод номинацията на неговата кандидатура.

По думите му хората на протестите могат да вярват, че прокуратурата е империя на злото.

„Хората имат право на мнение и да протестират, просто трябва да спазват закона. Сега прочетох, че са блокирани централни софийски булеварди. Това едва ли може да се случи в някоя демократична страна. Извинявам се на българските граждани, които заради мен не могат да си стигнат до работните места, детските градини и до училището да си вземат детето, защото съм сигурен, че друг няма да се извини“, завърши Иван Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари