Иван Гешев: Радостин Василев ще трябва да се нареди на дълга опашка

2
ВКП ще разглежда искането за сваляне на имунитета на депутата от ПП - ДБ
ВКП ще разглежда искането за сваляне на имунитета на депутата от ПП - ДБ Снимка: БТА

ВКП ще разглежда искането за сваляне на имунитета на депутата от ПП - ДБ

"Вчера към края на деня е постъпило искане от Софийска градска прокуратура, аз съм го разпределил към съответния отдел във Върховна касационна прокуратура (ВКП). Днес съм в командировка и утре съм в командировка, така че в понеделник, колегите от ВКП ще изготвят становище за основателността на предложението на Софийска градска прокуратура и в случай, че се прецени, че е основателно, ще се изготви искане до Народното събрание с оглед провеждане на наказателно преследване по отношение на лицата, за които според колегите има доказателства за извършени престъпления." Така в Бургас главният прокурор Иван Гешев коментира предложението на Софийска градска прокуратура да се поиска от парламента снемането на имунитета на депутата Радостин Василев от "Продължаваме промяната - Демократична България", предаде БТА.

Гешев допълни, че не е запознат с мотивите за искането и поясни: "както знаете, според българската Конституция, всеки е невинен до доказване на противното, така че това е рутинна процедура, която ще се прилага и съм прилагал срещу всеки един гражданин с имунитет в случая народен представител, за което има предложение от компетентен наблюдаващ прокурор".

По-рано днес самият Радостин Василев коментира пред журналисти, че прессъобщението за искания му имунитет е дошло час след негово участие в „Нова телевизия“. "Казах, че механизмът за разследване на главния прокурор е на път да бъде приет и контактните групи между нас и ГЕРБ работят много усилено за него, и че е време да бъде разследван Иван Гешев. Той реагира мигновено с едно прессъобщение", каза Василев.

Попитан за коментар относно това изказване Иван Гешев бе лаконичен: "През последните три години кой не е казал остри думи по мой адрес? Заплашват ме олигарси, мутри, журналисти. Господин Василев ще трябва да се нареди на много дълга опашка. Това е доста тъжно, защото показва липсата на усещане на държавност, да решаваш личните си проблеми с атаки срещу институциите. За съжаление това показва и какво е нивото на тези хора, които би трябвало да водят държавата. Това е тъжно за българските граждани и за държавността.", каза главният прокурор в Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари