Иван Гешев: Кога за последно на Прокуратурата е докладвано за корупция?

0
Ако искате резултат за борба с корупцията - променете закона
Ако искате резултат за борба с корупцията - променете закона

Главният прокурор трябва да бъде изслушан по казуса със снимките, за които се твърди, че са от спалнята на Борисов

"Ако искате резултат за борба с корупцията - променете закона от 1968 г.", това заяви пред Антикорупционната комисия в Народно събрание главният прокурор Иван Гешев.

"Корупцията се разкрива от изпълнителната власт. Кажете ми кога последно на Прокуратурата е докладвано за корупция по високите етажи на властта", пита обвинител номер 1 пред Комисията.

ДПС напуснаха заседанието на антикорупционната парламентарна комисия в петък. На него депутатите изслушват главния прокурор Иван Гешев по казуса за експертизата на снимките с кюлчета и пачки, за които се предполага, че са направени в спалнята на Бойко Борисов. Според ДПС тази тема не предполагала изслушване на обвинител номер 1.

От ГЕРБ пък поискаха разпускане на комисията заради изначално сгрешена процедура по свикването й. Ана Александрова попита защо това е по-важна тема от тази за снимки, на които се виждат премиерът в оставка Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова.

От партията уточниха, че според тях няма и нужният кворум. И малко по-късно напуснаха залата.

Преди депутатите да започнат процедурния си спор, Гешев обяви, че е получил покана за изслушването вчера в 16:00 часа и му било казано да събере определена информация в рамките на един час. Въпросните данни вече били публично оповестени в прессъобщения на СГП. В последните 2 години имало и непрекъсната комуникация между българската прокуратура и европейските институции. Всичко по темата, което законът позволява, било казано на евродепутатите както при лични срещи в София и Брюксел, така и чрез онлайн комуникация.

Преди началото на заседанието на комисията Гешев обясни, че застава пред депутатите, въпреки че не е длъжен да го прави. По план в разискването онлайн трябва да се включи и Елена Йончева от Брюксел. Исканият и невзет имунитет именно на Йончева стана мотив за настояване за оставката на Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Мунчо
    Значи проКУРатурата чакала да й се докладва за корупция? Само идиот може да каже такова нещо.
  • -2
    1
    ;'
    Как кога, въпросът е не кога, а след докладване до вас - следва изпиране на политика/шпионина/агента на сащ! Напомням за агента/шпионина на сащ цвъки цвет@н0ф... А съдийте също са спонсорирани от фондация "америка срещу България", така че не очаквайте агенти/шпиони на сащ за България да бъдат виновни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари