Иван Гешев: Казаха ми, че ако днес не подам оставка, някой ще натисне копчето Enter с някакви неща, с някакви видеоклипове

0
Получих предложение, казаха, че е от Бойко Борисов - да стана посланик или евентуално да имам политическа кариера, каза главният прокурор
Получих предложение, казаха, че е от Бойко Борисов - да стана посланик или евентуално да имам политическа кариера, каза главният прокурор

Получих предложение, казаха, че е от Бойко Борисов - да стана посланик или евентуално да имам политическа кариера, каза главният прокурор

Главният прокурор Иван Гешев заяви на брифинг в Съдебната палата, че няма да подава оставка.

Работил съм само и единствено за България и сигурността на българските граждани, каза Гешев. Може да съм допускал грешки, да съм казал нещо непремерено, но всичко е било в интерес на народа.

Иван Гешев каза, че пристигайки от САЩ е бил поканен до 22:00 часа да си подаде оставката.

Беше споменато моето семейство и че това, ако не го направя, някой ще натисне копчето Enter с някакви неща, с някакви видеоклипове и затова по-добре да проявя благоразумие, защото животът продължава, каза Гешев. Той посочи, че посланието е било неподписано и може да предполага кой е подателят му – „когато се убедя от кой е и съм сигурен дали е приближен до някоя политическа партия примерно ГЕРБ или някоя друга, ще ви уведомя“, предаде БТА.

Главният прокурор хронологично изложи как вижда той „атаките на политическата мафия, олигархията и престъпността, и защо се случи всичко това“.

Той отбеляза, че е започнал борба с битовата престъпност, организираната престъпност, като добави, че за пръв път се е разследвал „тероризъм“ и „зловредното руско влияние, което никой не разследваше и което не беше проблем до този момент, даже някои бивши министър-председатели подаряваха кученца на Путин“. По думите му работата на прокуратурата е продължила с разследване на олигарси, които дотогава всички са смятали за недосегаеми. „Прокуратурата в резултат на това беше атакувана безогледно. Обединиха се политическата мафия, олигарсите и престъпниците, и всички, които искат да продължат да крадат“, добави той.

Днес се надявам това да е началото на края на този олигархичен модел. Сега е моментът и съм сигурен, че политиката трябва да излезе от съдебната власт, където до този момент се опитваше, в някаква степен внимателно, да я ръководи в интерес на собствените си, може би, користни интереси, а сега го прави безобразно, брутално, нарушавайки всякакви европейски ценности“, заяви Иван Гешев.

Главният прокурор каза, че преди месеци е получил предложение, завоалирано, „казаха, че е от Бойко Борисов, да стана посланик или в Израел, или в Турция, а евентуално да имам политическа кариера, може би в неговата партия“. Той добави, че не е взел тези думи сериозно, като отбеляза, че явно тогава е започнала „организацията на всичко това, което виждаме“.

Гешев припомни, че на посещение в Украйна е казал, че ако Путин дойде в България, властите ще го предадат на Международния съд в Хага, във връзка с издадената за него заповед за арест. „Не знам дали има връзка, но това беше началото“, каза той.

По думите му, след това е бил опитът за атентат срещу него, който определи като „целенасочен опит да бъдат убит“ и добави, че „истината ще излезе наяве“. Като заяви, че още първия ден е разпитан като свидетел. После, по думите му, е последвала „безобразна медийна атака“ срещу него и прокуратурата.

Мой приятел от провинцията ми се обади, близък до ГЕРБ, и ми каза, че лицето Бойко Методиев Борисов му се обадил и го питал къде е семейството ми, той му отговорил, че не знае, и го посъветвал да спра да говоря, бил съм първа, втора, трета, новина“, разказа Гешев и добави, че семейството му било в приятелска държава, подпомогнато от приятелска прокуратура.

След това главният прокурор видял становището на „лицето Борислав Сарафов“. „Обадих му се и той каза, че го е много срам, обаче нямало какво да направи“, посочи Иван Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    7
    Мушкай Гешо
    Мушкай Гешо пръв до кръв,мушкай.й..... до пищят.....оха.а.а.а.....
  • 13
    6
    другарю Гешев
    Мисля че могат да натиснат един дебел пръст в кафявата си точка отзад или да си подават пръста един на друг след облизване и да си го тикат в задниците.Да пуснат,да се посмеем и повеселим. Тя е ясна.Ама ти им удари по един шамар зад врата.Простено Ти е.Вземи лопатата и наред без жал.Бии се докрай като мъж.
  • 13
    5
    До Гешев
    Да натискат каквото си искат.Стой до край и се бои като мъж.Напред другари смело да браним дружно прокурора смело.....Ура.а.а..а.а...
  • 9
    4
    ДО ВТОРИ
    ИДИ В УСРАЙНА И СЕ БИИ ЗА ТЯХ.ДАВАЙ ТИ СИ ЧОВЕКА ОТИВАЙ.ПА СЕ ВЪРНИ С ЕДНА ЛАДА.ДАВАЙ БЪЛГАРИНО,ОТИВАЙ НА ЗАПЛАТА ПРИ ЗЕЛЕНСКИ.ВЗЕМИ СИ И ЕДИН ГЕНЕРАТОР ОТ ПРАКТИКЕР.
  • 17
    3
    Скъпи г-н Гешев !
    Хванал си се на хорото и ще го играеш до край.Май? Един съвет от мен.Изпържи ги.Искай закрила от Швейцария,Обединеното Кралство,Норвегия,Исландия,Финландия,Дания. Изпържи ги всичките.Кажи кой какво и защо така е работата.Накажи ги.Обади ги на Американските Приятели.Не на тези по линия на бившето 1 ГУ -1- У И 2 .На техните хора.Издай ги.Вземи си парите ,имотите и чао.Дай им 10 място.Нека е скандал чутовен. :-)))
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари