Иван Гешев даде заявка за участие на следващите избори

0
Той определи политическата обстановка в България към момента като „трагедия и срам”
Той определи политическата обстановка в България към момента като „трагедия и срам” Снимка: БТА

Той определи политическата обстановка в България към момента като „трагедия и срам”

В случай че има национални избори, ще участваме. Нашето виждане е да използваме партия мандатоносител или гражданското сдружение „Справедливост за България” да прерасне в политическа партия. Това каза лидерът на сдружението и бивш главен прокурор Иван Гешев. Той коментира, че в листите няма да има политици, а ще се даде възможност на гражданите да участват във властта, пише БТА.

Няма да участват политици, защото партиите се превърнаха в търговски дружества, а тези, които ги управляват, не са лидери, а търговски директори. Тези дружества търгуват с власт, с постове, с пари, с комисионни. Хоризонтът им е къс – една-две години, от избори до избори. Всеки бърза да открадне, каквото може”, коментира Гешев. Той определи политическата обстановка в България към момента като „трагедия и срам”.

Все повече генерираме антиелит. Днес ще има правителство, утре няма да има. Това, което правят, е да се пазарят - кой какво да вземе и кой на каква позиция да се позиционира." Иван Гешев използва момента, за да атакува ДПС и ГЕРБ и каза, че двете партии ще "изплюят" ПП-ДБ в момента, в който им станат непотребни.

На въпрос на какъв етап е разследването за взрива срещу него, той разкри, че все още продължава и чака да бъде разпитан. „Единственото, което ме радва, е че Европол участва в това разследване”, добави Гешев. Бившият главен прокурор посочи, че подозира Борисов да има общо с взрива до колата му. „Затова и помолих прокуратурата да го разпита”, заяви Гешев.

В Бургас той пристигна за да представи инициатива „1 000 000 гласа за мир”. Бившият обвинител номер едно беше придружаван от симпатизанти, които носиха плакати „Иван Гешев премиер”. Заедно с Гешев в пресконференцията участваха и експерти от сдружението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    А заявка?
    А заявка за затвора кога? Там му е мястото на този, а не в политиката.
  • 7
    1
    daskal
    На снимката в центъра са двама от най-отявлените му симпатизанти. Бъдещето на България с тях е светло. Този най-отпред може да е министър на вътрешните работи, а онзи с плакатчето - на външните.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари