Иван Демерджиев предлага ограничение до 30 км/ч в градовете

1
МВР настояват и за по-ниска максимална скорост на магистралите
МВР настояват и за по-ниска максимална скорост на магистралите Снимка: БГНЕС

МВР настояват и за по-ниска максимална скорост на магистралите

Вътрешният министър Иван Демерджиев предложи на народните представители промени в Наказателния кодекс и в Закона за движение по пътищата. Сред промените, за които настояват от МВР, са по-ниска максимална скорост на магистралите. В градовете ограничението да бъде намалено до 30 км/ч. Младите шофьори да имат придружител, а глобите да бъдат по-високи и фиксирани. Исканите промени в Наказателния кодекс са свързани с минималните наказания. Според Демерджиев трябва да бъдат по-високи. Също така да бъде инкриминиран повторният отказ да се даде проба за алкохол или наркотици, предава Агенция "КРОСС".

Вътрешният министър коментира темата и за необходимостта от мерки срещу домашното насилие. Демерджиев предложи да се забрани на извършителя на насилието да комуникира по какъвто и да е начин с жертвата. Да не позволява на извършителят да притежава или да носи каквито и да е оръжия или взривни вещества. Да се разкрие телефон за помощ, закрилата да бъде безплатна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    10
    Някой си
    А що не слезем да бутаме, проблема не е в 50км/ч, абе чудят се само какви глупости да говорят
  • -1
    9
    селянина
    цялата е да напълят бюджета с глоби. за 22 км.ч от горе смятай те глобата,та троба двигателя на втора около 1500 оборота
  • 11
    8
    Ъъъъ
    Демерджиев, абе какво стана с тестовете за наркотици и алкохол в полицията? Аз искам когато полицай ме спре да има "сертификат", че сутринта е минал тест за наркотици и алкохол! Ама ти кажи какво стана с тия тестове когато 70% от състава на МВР грейна в червено за наркотици! Що ги спряхте тестовете???
  • 4
    7
    Ф16
    Аз предлагам с каруци,магаретата ще наторят цветята,и ще ядат тревата .Хем Еко хем няма да има избояла трева.Представям си и тоя тюфлек с полицейска сирена да спазва ограниченията
  • 11
    6
    !@#$
    Бул. България е в чертите на града. Само си представете колоните от камиони бълващи черен дим.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари