Иван Демерджиев няма намерение да подава оставка

0
Бих подал оставка, ако я поиска президентът на Република България или българските граждани, допълни Демерджиев
Бих подал оставка, ако я поиска президентът на Република България или българските граждани, допълни Демерджиев

Бих подал оставка, ако я поиска президентът на Република България или българските граждани, допълни Демерджиев 

Искания за оставки в МВР и за изслушване на министъра на вътрешните работи в Народното събрание заради инцидента на границата. Иван Демерджиев обаче беше категоричен, че няма намерение да се оттегля.

И ГЕРБ, и БСП последователно поискаха оставки в МВР със сходни мотиви, разказва репортаж на bTV НОВИНИТЕ.

„Искаме оставката на главния секретар и вътрешния министър. Става въпрос за служебно правителство единственият, който може да освободи министъра е президентът“, заяви Даниел Митов.

„Очевидно е несправянето на политическото ръководство на МВР и е логично в тази ситуация да се поеме персонална отговорност“, коментира Иван Иванов, БСП.

Атака, макар и по-умерена, дойде и от ДПС.

„Трябва да се извърши проверка и министърът, ако е излязъл извън компетенциите си, както друг министър излизаше, в такъв вариант може би трябва да се разгледа вината на министъра. Обратно обаче - министърът не е полицай“, заяви Мустафа Карадайъ.

Останалите партии в Народното събрание бяха на обратно становище - че проблемът не е в министъра, а в завареното в сектора.

„200 милиона, мисля че бяха похарчени за тази ограда и виждате какво е нейното качество. Сега от този криминален случай такива драматични искания да се правят е несериозно“, каза Атанас Атанасов.

„Да решаваме истинските проблеми, а не да се фокусираме върху един човек, г-н Демерджиев, който е там от няколко месеца“, призова Кирил Петков.

„Искаме да се разположи българската войска там и да се стреля при заплаха за живота“, предложи Костадин Костадинов от „Възраждане“.

Министърът отговори от Елхово, където беше погребението на загиналия полицай.

„Бих подал оставка, ако я поиска президентът на Република България или българските граждани, до момента такива искания не съм получил“, отбеляза вътрешният министър Иван Демерджиев.

Само "Български възход" днес запазиха мълчание по темата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари