Иван Демерджиев: Кое наложи смяната на началника на 8-о РУ-София?

0
Според бившият служебен вътрешен министър той е назначен шест месеца след първото убийство на Чавдар Бояджиев
Според бившият служебен вътрешен министър той е назначен шест месеца след първото убийство на Чавдар Бояджиев Снимка: БГНЕС

Според бившият служебен вътрешен министър той е назначен шест месеца след първото убийство на Чавдар Бояджиев

"МВР иска оставката на началника на 8-о РУ-София за нещо, което се е случило половин година преди той да заеме този пост." Това написа в социалните мрежи бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев.

Не е добре да се лъже, дори когато искаш да обслужиш нечия кадрова политика. Днес беше поискана оставката на началника на 8-о РУ-София за пропуски в работата по едно дознание, свързано с убийство. Важно е да се знае, че той е назначен на 1 ноември 2022 г.“, написа той в профила си във Фейсбук.

Според него „убийството, заради което днес беше съобщено, че му е поискана оставката, е извършено на 04.04.2022 г., а дознанието е поето от СДВР около месец след назначаването му“.

Скрийншот Фейсбук

Възниква въпросът от кого трябва да се търси отговорност за работата по това дознание?! Възниква въпросът кой е отговорен за работата по това дознание и дали това е началникът, чиято оставка беше поискана?!“, пита той риторично.

Демерджиев дава и „малко предистория“. „В края на октомври 2022 г. обявих, че сменям 7 от 9 шефове на районни в София, сред тях и началника 8-о РУ. Днес ръководството на МВР „свали доверието си” и поиска оставка от същия човек за нещо случило се на 4 април 2022 г. Или иначе казано - над половин година преди да заеме поста“, обяснява той.

Става ясно също така, че мотивът на Демерджиев да освободи седемте началника е именно „слаб контрол и лоша организация в поверените им управления“.

Сегашното ръководство нямаше нужда да се престарава. Тази работа с отговорността вече беше свършена. Остава открит обаче въпросът, кое наложи смяната на началника на 8-о РУ-София днес и кой кадрува в МВР?!“, пише още бившият служебен министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари