Иван Демерджиев: Главният секретар на МВР е изолиран от работата

0
Калин Стоянов и тесен кръг около него държат властта в МВР
Калин Стоянов и тесен кръг около него държат властта в МВР Снимка: bTV

Калин Стоянов и тесен кръг около него държат властта в МВР

Докато сглобката не можа да се разбере как да раздели министерските постове и регулаторите - станаха прелюбопитни назначения. Дими Иванов беше назначен за зам.-директор на ОДМВР - Русе. Когато работеше в ГДБОП беше изготвен доклад, според който стотици хора са подслушвани по време на протестите през 2020 г. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в предаването "Тази сутрин" по bTV.

По мое време не знам какво е работил, но е сложен на изключително отговорна позиция в Русе. Това е лош знак за системата, каза още той.

Демерджиев попита и за новоназначеният зам.-директор на Регионална дирекция "Гранична полиция". По думите му вътрешният министър Калин Стоянов "твърде много говори за борба с миграцията".

Това правителство не реши нито един проблем на хората. През цялото време се бориха за разпределяне на позиции и власт, смята Демерджиев.

По думите му главният секретар е изолиран от работата на МВР. "Той не взима съществени решения. Калин Стоянов и тесен кръг около него държат властта в МВР. В система като МВР трябва да се дава път на професионализма. Не с всяка смяна на политически кабинет да се смяна системата", отбеляза Демерджиев.

Той коментира промените в Конституцията, позволяващи хора с двойно гражданство да бъдат министри.

Вчера чух, че зам.-министъра на вътрешните работи Ивелина Дундакова е с двойно гражданство. Тя е била "ябълката на раздора" по време на преговорите. Чух, че министри на държави извън ЕС са се обаждали на Борисов, добави бившият служебен министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари