Иван Червенков: Нека ви покажа как работи престъпната група за финансови измами в България

0
На практика държавата придоби 18.3% от капитала на ПИБ, като купи над 28.250 млн. новоемитирани акции на цена 5.60 лв. за акция - двойно повече от пазарната цена в онзи момент
На практика държавата придоби 18.3% от капитала на ПИБ, като купи над 28.250 млн. новоемитирани акции на цена 5.60 лв. за акция - двойно повече от пазарната цена в онзи момент Снимка: БГНЕС / Архив

Нека да ви покажа как работи организирана престъпна група за финансови измами в особено големи размер:

① 12.06.2020: ОПГ, представящо се за правителство на Политическа Партия ГЕРБ: (и патериците им ВМРО и Съюз на Демократичните Сили): Борисов подчерта, че ПИБ ще си изкупи акциите и ББР няма да загуби нищо. „Това трябва да бъде записано, изрично", обърна се Борисов към финансовия министър Владислав Горанов. Държавата чрез ББР взима акции на ПИБ, но тя ще си ги изкупи с лихвите обратно, категоричен бе премиерът.

② 23.06.2021 Банката: "Няма споразумение да изкупим акциите на държавната Българска банка за развитие с лихвите, то не може и да има такова", заяви изпълнителният директор на ПИБ Никола Бакалов.

③ През юни 2020 г. държавната ББР инвестира 140 млн. лв. в частната Първа инвестиционна банка и така й помогна на увеличи капитала си. На практика държавата придоби 18.3% от капитала на ПИБ, като купи над 28.250 млн. новоемитирани акции на цена 5.60 лв. за акция - двойно повече от пазарната цена в онзи момент. Днес пазарната цена на акциите на банката е още по-ниска - 1.70 лв.

④ Гешев, прокуратура, служби, нещо?

Иван Червенков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари