Иван Белчев: Поздравявам служителите на МВР - Русе за глобените водачи на тротинетки

10
Съставени са първите 13 акта на водачи на тротинетки, отбеляза русенският депутат
Съставени са първите 13 акта на водачи на тротинетки, отбеляза русенският депутат Снимка: Facebook

Съставени са първите 13 акта на водачи на тротинетки, отбеляза русенският депутат

Акцията за контрол върху управлението на електрически тротинетки в Русе е в действие като за последните дни са съставени първите 13 акта, пише Иван Белчев в публикация във Фейсбук.

"Припомням, че във връзка със зачестилите инциденти с електрически тротинетки изисках МВР да извърши акция за контрол в Русе. В отговор преди седмица получих, че такава акция ще се проведе, както и че през 2023 г. на територията на ОДМВР Русе са настъпили 22 тежки пътнотранспортни произшествия ел. тротинетки и са съставени 17 акта".

За 1 година 17 акта, а за последните няколко дни 13 акта, коментира русенският депутат.

И цитира какво пише в Закона за движение по пътищата:

"Въведени са минимални възрастови ограничения като 14-годишна възраст за управление по велосипедни алеи и 16-годишна по велосипедна инфраструктура по пътища и улици с максимално разрешена скорост до 50 km/h. Забранено е превозването на повече от едно лице на тротинетка. Водачите под 18-годишна възраст трябва носят каска. Тротинетката трябва да се кара по велоалеите, а при липса на такава – в най-дясната част на пътя, а пресичането на пътя става като пешеходец. Максимално разрешената скорост е 25 км/ч., като не може да се движи по пътища, където разрешената скорост е над 50 км/ч. и по площи, предназначени само за пешеходци. Работещи спирачки, звънец, устройство за излъчване на бяла или жълта добре различима светлина отпред и устройство за излъчване на червена светлина отзад.

Поздравявам служителите на МВР-Русе за тяхната работа", казва той в заключение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    12
    Смотон
    На децата с тротинетки актове пишат ,а на пенсиите с колелета нищо.Белчев отвори си и другото око кажи на МВР да подгони и тях.
  • 4
    11
    Vi
    В град където колите са от двете страни соряли ,форсират двигатели под прозорците на хората, замърсяват въздуха, трябва да има алтернативен транспорт естествено че всичко трябва да бъде регулирано. Хайде като свършите с акцията за тротинетки фа подхваните и автомобилите щот относно нарушения те са ежеминутни и повсеместни
  • 1
    10
    Vi
    Аз също карам тротинетка, но силно се възмущавам , когато видя колегите да карат: по тротоарите,площади и пешаходни зони . Хубавото е че вело алеи има в целия град и са доста удобни.
  • 8
    9
    Съветите на Ванко
    Приятели, важно е една или друга тема да се забели и като я забелите да няма край. И така постоянно да сте в социалните мрежи и медиите и хората да ви се възхищават колко сте велики и отговорни. А дали е така кой ще ми каже аз сам си знам. Важното е да се зарибяват лапни шарани за изборите, защото заплатата е много добра и си живуркам. А пък тези с малките заплати и пенсии ще им отпуснат някое друго левче за залъгалка. Те това са моите съвети и те са изпитани защото благодарение на тях съм в Парлалаламента дето има много лалала без особен резултат. Йа бъдете здрави и да гласувате за мен, да не забравите!
  • 12
    8
    Ами
    Нещо за инсенератора в Гюргево да кажеш, че замлъкна по тази тема? Защото на фона на неговите отрови проблемът с тротинетките ще ни е най-малката грижа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари