Иван Белчев: Контейнерите да се изхвърлят в друго часово време

4
Депутатът публикува отворено писмо до кмета Пенчо Милков
Депутатът публикува отворено писмо до кмета Пенчо Милков Снимка: Dunavmost

Депутатът публикува отворено писмо до кмета Пенчо Милков

Русенският депутат Иван Белчев предлага промяна на графика на часовете за сметосъбиране. В писмо до кмета, публикувано в социалната мрежа, той алармира за оплаквания на русенци от оглушителния шум, предизвикан от изхвърлянето на контейнерите в ранните часове на деня. Белчев се аргументира и с изследване на РЗИ.

Уважаеми г-н Милков,

От името на гражданите на Русе, изпращам това писмо, за да изразя тяхното безпокойство относно текущия график за сметосъбиране в града.

Първо, бих искал да Ви уведомя за проблема, който възниква от сметосъбирането в малките часове на деня. Мнозина русенци в различни части на града са принудени да търпят значителен шумов дискомфорт, който нарушава спокойствието и качеството на живот. Понякога шумът от операциите по събиране на отпадъци достига такива нива, че пречи на нормалния отдих и сън.

В допълнение, неотдавна проведено изследване от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) потвърди опасения на гражданите, като показа високи нива на шум по време на събирането на контейнерите за боклук. Вярвам, че тези данни подкрепят изразената позиция и подчертават сериозността на проблема.

С оглед на изложеното, бих искал да предложа промяна в часовете за събиране на боклука. Вярвам, че ако тези дейности се извършват между 7 часа сутринта и 23 часа вечерта, това би намалило шумовото замърсяване и ще подобри качеството на живот на съгражданите ни. Това ще затрудни трафика на места, но би дало спокоен сън на десетки хиляди русенци. Ако на дадени места се затруднява трафика, то сметосъбирането там може да се извършва от 19 до 23 часа, когато трафика в града е значително по-малък.

Въпросите ми към Вас са:

1. Можете ли да насочите съответните отдели и фирми да преразгледат настоящите часови рамки за събиране на боклука?

2. Какви действия планирате да предприемете, за да адресирате този проблем?

С уважение и надежда за положителен отговор,

Иван Белчев

Народен представител

от „Продължаваме Промяната - Демократична България“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    24
    Да ви кажа
    Ще ви изненадам ли, ако ви кажа, че в съседна Румъния вече можете да видите чували на тротоара пред къщи, заведени и магазини. А ако ви кажа, че има няколко града, които срещу предаване на рециклируеми отпадъци получават ваучери за пътуване с градския транспорт. Не е много масово, ама пък преди няколко години изобщо го нямаше. Напредват бързо.
  • 1
    23
    Няма да ви хареса , но...
    Белгия- " Живущите във всяка сграда разполагат с инструкция какъв вид отпадък следва да бъде изхвърлен в различните чували. Освен това, за всеки апартамент има график за деня и часовия диапазон, в който живеещите там трябва да изнесат пред сградата си събрания разделно отпадък, за да бъде събран и рециклиран. Графикът варира спрямо квартала и региона. Ако събраният отпадък не е поставен в правилния цвят чувал или е смесен, то тогава нарушителят на правилата подлежи на глоба.Ако не бъде открит конкретният нарушител, то цялата сграда получава глоба, която се разделя между съседите.
  • -2
    22
    прав е
    Шерлок, „Христо Г.Данов“ е една от най-натоварените улици в центъра, който твърди друго просто се заяжда.
  • 1
    21
    Неуважаеми "Шерлок"
    Бедни ми, бедни "гражданино" първо поколение с обувки, явно не си вденал изобщо за какво е цялата дискусия. А тя е за това, адските трясъци, произвеждани от контейнерите, да не се случват в 4 часа сутринта. Сега РАЗБРА ЛИ? Явно не те бърка, сигурно си прекарваш деня по пейките на центъра да бистрите политиката с наборите. И не, улица "Хр. Г. Данов" не е центъра на цивилизацията, избий си го от чутурата дърта.
  • -2
    20
    Шерлок до 16
    За какъв социален живот дуднеш? Аз му говоря, че 1/3 от транспортния трафик минава по Г.Данов и боклучийски камион в светлата част на денонощието там ще запуши града, той ми обяснява, че живеел на пъпа. Абе да не сте близки роднини с Белчев? Или поне съученици от паралелка със СОП?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари