Общинските съветници решиха общинския ТИР паркинг да се отдаде под наем

2
Това би генерирало печалба от над 200 000 лева годишно, заяви депутатът Иван Белчев
Това би генерирало печалба от над 200 000 лева годишно, заяви депутатът Иван Белчев Снимка: Община Русе

Това би генерирало печалба от над 200 000 лева годишно, заяви депутатът Иван Белчев

Депутатът Иван Белчев съобщи, че общинските съветници в Русе са одобрили предложението на кмета Пенчо Милков общинският ТИР паркинг да бъде отдаден под наем.

"Предложението на кмета е общинския паркинг да се даде под наем за 18 000 лв. на месец, което ще генерира печалба от 216 000 лв. на година. Пропуснатите ползи биха били от над 1 милион лева. Днес Общинския съвет прие предложението на кмета с гласовете на БСП, ГЕРБ, ВМРО, ДПС, СДС, ИТН. Против бяха ПП-ДБ, а Въздържали се от Възраждане.", пише в социалните мрежи депутатът.

Публикуваме целия му пост без редакторска намеса:

Общинският ТИР паркинг има потенциал да бъде обслужван от Община Русе.

Неговите предимства са:

- Намира се преди всички паркинги и ще бъде първа спирка на тировете

- Това гарантира пълно запълване всеки ден

- Паркинга има 75 места, а камионите изчакват средно 15 часа, преди да преминат Дунав мост. Тоест ще има около 115 продадени такси за паркинг

- Средна цена на такса паркинг е 25 лв. Така сметката на ден излиза 115х25= 2875 лв. на ден, което е 86 250 лв на месец или 1 049 375 лв. на година

- Допълнително може да се дадат търговски павилиони за продажба на напитки и храна

- Разходите ще са за персонал, застраховка, почистване, поддръжка - около 120 000 лв.

- Така би се генерирала печалба ще е 930 000 лв на година или 77 000 лв. на месец

Има и по-добър вариант, ако ТИР паркинга стане с предимство за автомобили превозващи опасни товари(АДР) и под температурен режим. Тогава времето им за изчакване е на половина от обявеното време за престой. Тоест паркинга ще може да продава дневно 210 такси за паркинг, което е 5250 лв. на ден, 157 500 лв. на месец и 1 916 250 лв. на година. Чиста печалба в този най-добър вариант би бил около 1 800 000 лв.

На базата на тези две бизнес идеи ще ги комбинираме и ще очакваме дневно 160 такси за паркинг, което е 4000 лв. на ден, 120 000 лв. на месец и 1 460 000 лв. на година. Чиста печалба в този най-добър вариант би бил около 1 340 000 лв.

Заради проблеми при строежа му, свързани с построяването му преди да са връчени официалните документи на строителя, не е направен качествен достъп до паркинга. Там трябва да се инвестират средства, но те ще са незначителна част от печалбата на община Русе, така че е лесно изпълнимо.

Всички посочени цени са ориентировъчни, с ДДС и не претендират за точност.

Предложението на кмета е общинския паркинг да се даде под наем за 18 000 лв. на месец, което ще генерира печалба от 216 000 лв. на година. Пропуснатите ползи биха били от над 1 милион лева.

Днес Общинския съвет прие предложението на кмета с гласовете на БСП, ГЕРБ, ВМРО, ДПС, СДС, ИТН. Против бяха ПП-ДБ, а Въздържали се от Възраждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    12
    Въпрос?
    За какво ни е тогава община? Закривайте я и назначете фирма да управлява Русе? Поне ще бъдат в настроение за съвместни банкетни изпълнения с гражданите в местните заведения и механи.Нека бъде веселба.
  • 3
    11
    Шанс
    Дайте ми паркинга на мен и ще има видими резултати.За невидимте,после. :-))
  • -2
    10
    бъчваря
    Сметки не се правят по тоя начин. Белчев не е в час. От такива неграмотници сме на това дередже.
  • 13
    9
    18
    Един паркинг не могат да управляват, ама за цяла община се натискат. Мама ви мръсна
  • 7
    8
    Даа
    Градската комета ще го даде на негов човек и ще прегъва поне 100 000 лв на месец за услугата,аз бих направил същото
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари