Иван Бакалов: Учителките са най-големият контингент "лели ГЕРБ"

7
Намирам пряка връзка между това, че Борисов е любимец на учителките, и слабата грамотност на учениците, написа журналистът
Намирам пряка връзка между това, че Борисов е любимец на учителките, и слабата грамотност на учениците, написа журналистът Снимка: Facebook

Намирам пряка връзка между това, че Борисов е любимец на учителките, и слабата грамотност на учениците, написа журналистът

Добре, всички разбраха, че повече от половината български ученици нямат минимум знания по математика и елементарни четивни умения. Че и по природни науки са неграмотни според тестовете PISA.

И под този факт из социални мрежи и сайтове валят разнопосочни коментари – Ааа, а викате, че живковото поколение било зле. Друг отговаря – Ей това отгледа живковото поколение, вече две поколения даже.

И се чудят на кого да припишат този тревожен резултат, пише Иван Бакалов в E-vestnik.

Като че ли най-големи заслуги има управлението на Борисов. Той ни заля с цунами, довлече безброй калинки на ГЕРБ в управлението. Неизбежно беше – това са хора, отрасли при Живков (какъвто е Борисов). Може да се разсъждава, ме много от тях са били отличници в онази система на зубрене и възпроизвеждане на заучени текстове, но не това е най-важното.

След тях са и децата на живковото поколение, като онази Калина, която стана синоним на калинки – Борисов ѝ даде да управлява милиарден фонд за земеделие с фалшива диплома. Щото била дъщеря на неговия командир в пожарната. Такъв упадък на държавата не е достиган преди това, каквито и извращения да имаше с властта.

Шуробаджанащината разцъфтява при Живков, процъфтява и при демокрацията. Даже роди т. нар. фасадна демокрация. Уж избори и процедури, уж правова държава, а отзад един решава кого да назначат, кого да опраскат, кого „да изберат” за главен прокурор, кой да плаща такса „помагане” и т. н.

Борисов е на власт от 2009 г., преди това беше възхваляван от медиите като модела на бъдещето, Спасителя, новият политик. И в медиите работят функционално неграмотни или най-малкото примитиви, които да лансират такъв индивид за водещ политик на държавата. И досега го поддържат. Не само те – и най-сериозни анализатори и мислители го лансираха. Един от тези мислители, наричани харалани, дори каза: „Имаме късмет с Борисов“…

А случайно ли е, че най-много поддръжници и симпатизанти Борисов има сред учителките? От детските градини до гимназиите. Най-силната група сред т. нар. „лели ГЕРБ“.

Задържането на Борисов толкова време на власт е естествен процес, неизбежно явление след като образованите в соц системата поколения получиха свобода и навлязоха в демокрацията. Техният манталитет разцъфтя без страха от някогашния режим.

Управлението на Борисов не приключи през 2022 г. Той и досега дърпа конците, чрез стройно изградената партийно организирана престъпна група. Срасналата се с държавата партия.

Идеалът и образецът за тинейджърите днес са мутри. Достатъчно е да разгледа човек снимките на Борисов сред младежите от ГЕРБ, ще види какъв е идеалът. За едно място в Школата в Симеоново, помпозно наречена Академия на МВР, чиито кадри оглавиха съдебната система, днес кандидатстват три-четири пъти повече хора, отколкото за театралната академия или за медицина.

Неграмотните ученици утре ще са биячи от жандармерията, полицейски шефове, прокурори. И всякакви специалисти с виШо образование, тъй като местата в безбройните университети по градове и паланки, са повече от броя на завършващите гимназии. Един тест и сред висшистите може да покаже плачевни резултати. Ама те се виждат и без тест. Борисов е доктор по психология, ако някой не е разбрал. Някогашната научна степен „кандидат на физкултурните науки“, която е защитил, днес е приравнена на доктор по психология.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 14
    2
    Чавдарче
    Самата истина.Лелки,баячки,врачки,гледачки,метреси,танцьорки,парясници разтегливи като сакъз разцъфтяха от появата на ГЕРБ в политическият живот на България.И каки с къси поли и дръпнати очила като на шавливи маймунки с джукести муцунки.....
  • 13
    1
    нунчо
    Спуснатите директорки и разведените счетоводителки също са от контингент- лели герб
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари