Ивалинка Цанкова: Такъв конгрес на БСП никога не съм виждала. Беше толкова грозно

0
50-ият конгрес на БСП на 11 февруари категорично остана в историята на партията с невиждани скандали, освирквания и изгонени членове
50-ият конгрес на БСП на 11 февруари категорично остана в историята на партията с невиждани скандали, освирквания и изгонени членове Снимка: БГНЕС

50-ият конгрес на БСП на 11 февруари категорично остана в историята на партията с невиждани скандали, освирквания и изгонени членове

Имаше съмнения в легитимността на конгреса, за манипулация на броя на делегатите, списък със забрана за влизане на голяма част от тях. Стигна се и до физически сблъсъци. Недоволните делегати си направиха обща снимка на стълбите пред Зала 3 на НДК, след което се върнаха за участие в конгреса.

„Такъв конгрес никога не съм виждала. Беше толкова грозно това със сцените на агитките, не ни отива като партия с традиции и с културни и образовани хора, подобно поведение“, коментира за Ивалинка Цанкова, делегат на конгреса от Русе, пише в. „БРЯГ“.

Тя посочи за пример и останалите партии, които със сигурност имат вътрешни проблеми, но никога не са показвали подобно поведение пред цялото общество.

Цанкова изрази неодобрение и към изгонването на 14 членове на партията. Тя определи и този акт като грозен. Според нея конгресът не е място за това, а по-скоро е трябвало всеки един от изгонените да бъде обсъден от съответната партийна организация.

Що се отнася пък до онези, които искат оставката на лидера на социалистите, според Цанкова това са все хора, които в определено време са били близки до Корнелия Нинова и са стигнали до определени постове и позиции, а сега са срещу нея.

Цанкова е инженер агроном, експерт в сферата на земеделието. Собственик и ръководител на семеен земеделски бизнес за производство на лозов посадъчен материал. С дългогодишен политически опит, тя е Общински председател на БСП в с. Иваново, община Русе, и общински съветник в община Иваново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    Атом
    Интересно, какво е удивило представителката на конгреса? Това е нормално за истинските партии - на Конгреса се решават основните проблеми, а не по радиото и телевизиите на политическите противници, Почти без изключения, останалите партии в България са дружества с нестопанска цел за защита на конюнктурни интереси и си позволяват правомощия, излизащи извън позволените от Закона. Хора, мислете, преди да идете до избирателните кутии на 2-ри април!
  • 2
    3
    Добрева
    Аз пък много искам да попитам госпожа Ивалинка Цанкова като каква беше начело на листата на БСП на предните избори след парашутиста от Шумен- бившия земеделски министър и дали и сега пак се кани да се натика начело. Първо, тя е от Иваново, а не от Русе. Второ, е напълно непозната на широката русенска общественост. Нима толкова няма други изявени кадри на БСП за водачи и за избираемите места, ами тикат такива от селата?! Това е обидно за Русе като град и затова да не се чудят после, че имали нисък резултат.
  • 10
    2
    Оффф
    Ами то нещо хубаво случва ли се при вас. Игри, интриги и завери, като се започне от местно ниво и се стигне до най-високото. А да не говорим извън конгреса ви за управлението на община Русе, в което като общински съветник участвате. Съсипахте града - мръсотия, изкопи, кал, камъни и милиони левове заеми готвите преди да си тръгнете. Всичко е не само грозно, но и отвратително!
  • 3
    1
    112
    Къде са червените !Хайде да ги чуем ! Какво става?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари