Ивайло Мирчев: Служебното правителство работи в услуга на “Лукойл”

0
Според депутата забраната за износ на горива трябва да остане
Според депутата забраната за износ на горива трябва да остане Снимка: Личен архив

Според депутата забраната за износ на горива трябва да остане

"Току-що Европейската комисия обори енергийния ни министър по отношение на решението на българското правителство да поиска отмяна на забраната "Лукойл Нефтохим" да изнася горива от България. Забраната бе въведена от предишното правителство, за да се намалят цените на горивата по бензиностанциите на българския пазар." Това се казва в позиция на депутата от “Демократична България” Ивайло Мирчев.

"ЕК е категорична: "България получи дерогация от санкциите за внос на руски петрол по море за ограничен период от време, заради специфичното си географско положение. То не се прави, за да го препродава на други страни-членки или на трети страни".

Българското правителство обаче прави точно обратното - работи в услуга на "Лукойл", за да се максимизират печалбите му, за сметка на по-високи цени за българските потребители.

От "Демократична България" настояваме правителството да не приема този проект на решение, забраната да остане в сила, за да има директен ефект върху пазара на горива в България.

Припомням, че единствената политическа сила, която поиска оставката на този министър, заради неадекватността му и зависимости от Русия е Демократична България още в началото на септември 2022 г.", допълва депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    На кой му пука за моето име
    Аа, "Дай България"..всичко е ясно. Абе байно не те ли подслушват денонощно от ГРУ? Я си провери телефона. Предполагам, че зад всеки ъгъл те следи по един руски агент, а когато отидеш да си зареждаш колцата, вероятно те цакат с бензин "втора цедка", щот са гадни рушлямисти от "Лукойл"..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари