Ивайло Мирчев: Депутатите научиха притеснителни подробности за мащаба на руската агентура у нас

1
Той посочва 10 основни извода, "някои от които са доста притеснителни"
Той посочва 10 основни извода, "някои от които са доста притеснителни" Снимка: mirchev.com

"Изгонените 70 руски дипломати са на път да се превърнат в легенда, почти като "английските пилоти" от "Ало, ало".

Това пише депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в своя Facebook профил.

Той посочва 10 основни извода, "някои от които са доста притеснителни".

Мирчев смята, че има достатъчно информация от службите тези 70 души с дипломатически статут да бъдат обявени за "персона нон грата".

На заседанията на консултативния съвет по сигурност към премиера е имало поне двама представители на президента, които са били наясно с всяка стъпка в този процес. Освен това, според Мирчев има всички индикации, че информация за антибългарска дейност на руските служби е имало и в предишни години. Въпросът е защо предните правителства не са взели мерки за защита на националния интерес, пита той.

"Притеснителни са подробностите, които научиха всички народни представители (но не могат да бъдат коментирани поради характера на заседанието) относно мащаба на руската разузнавателна дейност в България и степента на проникване на руските шпионски мрежи по високите етажи на държавата", коментира Мирчев.

Депутатът коментира, че българските служби са в тежка битка с предатели вътре в тях, които работят срещу България. "Службите ни са тежко пробити и е нужна реформа за ограничаване влиянието на Путин върху тях", смята той.

"Изгонването на "70-те руски дипломати" показва, че в ДАНС, МВнР и МС има хора, които работят за защита на българския национален интерес и те трябва да бъдат подкрепени", пише още той.

"Правителството е свършило отлична работа с тези 70 "дипломати". Единствената критика е, че не е изгонена самата Митрофанова. А това трябва да стане възможно най-бързо", призовава депутатът. И допълва, че "планът за депутинизация на страната", изготвен от Демократична България трябва да се превърне в топ приоритет за България. Това включва нулева енергийна зависимост от Путин и Русия.

Има високопоставени български политици, които откровено работят за интересите на Русия, а не на България. Тези псевдопатриоти трябва да бъдат разобличени и да поемат отговорността си пред народа. Ако президент, премиер и парламент не гледат в една посока в защита на българския интерес, България ще продължава да бъде вестибюла на Европа, през който Русия на Путин извършва зверствата, смята още Мирчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    11
    До 8
    По голям ли е от тебе?
  • -1
    10
    до 9
    Подобен е и вицът за Киркор-разузнавача. А ти знаеш ли, че в Москва има паметник на разузнавачите и именно Щирлиц ( Вячеслав Тихонов) e изобразен на него? Иначе обичам вицовете за Щирлиц и за чукшите.:)
  • 5
    9
    daskal
    Съветски шпионин в Берлин звъни на вратата в блок. Отваря баба. Шпионинът казва: - Добър ден! Натоварихме портокалите в бурета. Бабата отегчено отвръща: - Ох! Стига вече! Казах ви, че Щирлиц живее на горния етаж.
  • 1
    8
    darkaveng
    ивайло мирчев е? Титан ма мислата человеческая или???? Абе, обикновен джендър-Идиот, като всички от дб!
  • 2
    7
    до 6
    Може да се тълкува и по друг начин, че руснаците не си пикаят по ръцете както германците. Нали знаеш какво значи одеколон? Значи вода от Кьолн на френски. А нали знаеш защо са го изобретили? Защото по онова време са нямали навици да се къпят.:) Та, какво за Щирлиц?:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари