Ивайло Мирчев: Борисов и Пеевски действат правилно, но не са невинни девици

0
Президентът сякаш се е събудил от някакъв кошмар в девическия манастир, коментира депутатът от ПП-ДБ
Президентът сякаш се е събудил от някакъв кошмар в девическия манастир, коментира депутатът от ПП-ДБ Видео: вестник СЕГА

Президентът сякаш се е събудил от някакъв кошмар в девическия манастир, коментира депутатът от ПП-ДБ

"И ГЕРБ, и ДПС правят това, което дълги години не беше правено. Фактите са, че поведението на политическите сили в момента е държавническо. Само в сектор ''Енергетика'' - решението да имаме неруско ядрено гориво в АЕЦ ''Козлодуй'', да спрем корупционния проект АЕЦ ''Белене'', да спрем руския петрол в АЕЦ ''Козлодуй''. Направихме го с ГЕРБ и ДПС, а не с ''Възраждане" и БСП'', заяви депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев в предаването "(О)позиция'' на вестник СЕГА.

Според него и ''Борисов, и Пеевски правят в момента правилните ходове за страната''. ''Това обаче не означава, че са се превърнали в невинни девици'', допълни Мирчев.

Той коментира и конституционните промени, които бяха причината ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС да работят заедно. Това обаче не е краят на съвместната им работа, тъй като тепърва трябва да се захванат с регулаторите. "Трябва да сме честни, че енергийната независимост е факт, не стана без гласовете на ДПС и с подкрепата на ГЕРБ. И по отношение на петрола, и на природния газ. Включително и по отношение на армията. Това стана с подкрепата на ДПС, но те не са наши партньори, нито сме започнали да се харесваме с Делян Пеевски". Според него не е имало друга подкрепа за ''правилните за страната неща'', тъй като ''БСП, "Възраждане'' и в по-малка степен ИТН се държат като руски проксита''.

По отношение на дългоочакваните промени в Конституцията, Мирчев заяви, че ''ние влязохме с по-ниски очаквания по отношение на шестата поправка и в рамките ѝ постигнахме повече, не защото ние от ПП-ДБ се наложихме, а защото и ГЕРБ и ДПС осъзнаха, че това е правилният път. Не искам да изпера Пеевски и Бойко, но това, което ние искахме, което бяхме обещали, са тези промени в Конституцията", каза Мирчев.

Депутатът от ПП-ДБ коментира и упрека на президента, че управляващите са “изнасилили Конституцията” с думите:”Президентът сякаш се е събудил от някакъв кошмар в девическия манастир”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Бай Чеп
    Борисов и Пеевски са възмутени, че прокуратурата не ги вкарва зад решетките и са твърдо решени да направят съответните реформи и законови промени, след това ще посетят бай Ставри доброволно! Смях!
  • 0
    1
    Цървул
    Мирчев ти си най голямата девица в България
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари