ИТН зададоха въпроси за строителството на АМ "Хемус"

1
Станислав Балабанов прочете декларация от парламентарната трибуна
Станислав Балабанов прочете декларация от парламентарната трибуна Снимка: Facebook

Станислав Балабанов прочете декларация от парламентарната трибуна

ПГ на „Има такъв народ“ зададоха в декларация от парламентарната трибуна редица въпроси, свързани със строителството на АМ“Хемус“ и попитаха къде са парите, които са били предназначени за изграждането ѝ, предава БТА.

"През 2018 г. третият кабинет „Борисов“ сключи договори с близки до ГЕРБ фирми за изграждане на АМ „Хемус“, после парите изчезнаха, част от тях „бяха изнасяни с чували“, прочете Станислав Балабанов. Тогава, по думите му, Бойко Рашков, който в момента е част от управлението с този, когото собственоръчно арестува - Бойко Борисов, беше убеден, че с тези пари са се напълнили шкафчетата на Борисов.

През 2022 г. Кирил Петков и Асен Василев, като част от служебния кабинет на президента Радев, остро заклеймиха инхаус процедурите в пътното строителство. като „нагла и брутална корупционна схема“. Днес на практика и двамата управляват, ако трябва да използваме тяхната реторика, с бащата на тази корупционна схема“, припомни Балабанов.

"През 2023 г. „Продължаваме промяната-Демократична България“ и техният министър на МРРБ извършиха тотална „гавра“ с доверието на хората, които са ги избрали, узаконявайки наново корупционните инхаус процедури, които дори индексираха, т.е. решиха да плащат от нашите пари още повече на тази корупционна схема", продължи депутатът. И в тази връзка попита къде са парите на българските избиратели, как е възможно 5 години „да се крадат по този отвратителен начин нашите пари, как за 8 месеца един камък не е преместен, къде са сега Асен Василев, Кирил Петков и Бойко Рашков, които да се изпаряват срещу корупцията, къде е прокуратурата, ще извърши ли проверка“.

Балабанов припомни, че преди 8 месеца регионалният министър Андрей Цеков е заявил, че договори сключени през 2018г. и 2019 г., не могат да бъдат изпълнени сега при същите условия без индексация. Изборът, по думите на министър, е или да продължим бездействието по строителството на „Хемус“ за 1 или 2 години, ако решим да започваме от самото начало, или да намерим начин тя да се случи. За да се случи, трябва да си свършим работата като изпълнителна власт, е заявил Цеков, цитиран от Станислав Балабанов.

Осем месеца по-късно като народен представител от ИТН той е решил да попита министъра какво става с промяната, строи ли се „Хемус“, къде са отишли над 1,4 млрд лв.. По думите на Балабанов от официалния отговор става ясно, че на 6 от 9-те лота на АМ“Хемус“ няма никакво строителство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Vfdtre
    Тези от Герб са долни ,нещастни измекяри!!! Окрадоха всичко де що може и сега се правят на много загрижени за България!!! КЛОУНИ!!!ГОЛЯМАТА ЧЕПАТА МЕТЛА,ДА ГИ ИЗМЕТЕ ДО КРАК!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари