ИТН ще се явят сами на изборите

1
Александър Николов предлагал България да мине на схемата на други страни с "Газпром", но Василев отказвал
Александър Николов предлагал България да мине на схемата на други страни с "Газпром", но Василев отказвал Снимка: БГНЕС

"Има такъв народ" категорично ще се явят сами на предстоящите избори. Слуховете за предизборна коалиция с ВМРО е поредна партенка

Това коментира зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов пред БНР.

Той призна, че излизането от предишната управляваща коалиция, е донесло големи политически щети на партията му, но оставането в управлението означало "да се впишат в общата маса политически лъжи и лицемерие".

Йорданов обаче не изключи категорично бъдеща коалиция след изборите с някои от досегашните си партньори. "Зависи от поведението на останалите. Ако бившите партньори си направят някои изводи...", допусна той и уточни: Няма да правим коалиции на всяка цена.

Според Йорданов поведението на БСП в предишната коалиция е било унизително спрямо "Промяната". И БСП, и Демократична България в разговори с нас са се съгласявали, че ПП са държат нагло, но публично са ги поддържали, посочи заместникът на Слави Трифонов.

Йорданов смята, че е логично служебното правителство да сменя ръководствата на различни структури. Според него не може да се говори за реваншизъм. БСП би трябвало да са доволни, че техни кадри са поканени за министри. "Това не е реваншизъм. По-скоро проблем с вътрешната опозиция на тази партия", смята той.

Той отново посочи, че бившият премиер Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев са се месили грубо в два от секторите, чиито министри бяха от квотата на ИТН - регионалното развитие и енергетиката. "Асен Василев блокира за 8 месеца всички плащания за пътища, две комисии назначи да разрешават плащанията, ей, така се прави корупция", посочи той.

Двамата лидери на ПП не одобрили и предложенията на енергийния министър Александър Николов да се използват схемите, чрез които някои държави в ЕС продължавали да получават газ от "Газпром". Вместо това се минало на доставки руски газ, но през посредници и по-висока цена. "Основната вина за състоянието с газа носи Асен Василев", заяви Йорданов.

"Не е работа на министър-председателя и на министъра на финансите да се занимават с доставките на газ. В името на коалицията се съгласявахме с много грешни решения - например гласувахме за шеф на КЕВР човек, който не отговаряше на условията", каза Йорданов. По думите му ИТН били принудени да гласуват грешни решения на партньорите си, защото в противен случай били обвинявани, че крепят ГЕРБ и ДПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    SkliKjui
    Правилно е да се явят сами! Почти всички партии в парламента, че и извън него, в България са американско притежание! Тази партия - също! Но другите са ултра американски, дори не се прикриват, а нагледно показват, че са обслужващ персонал на цру на сащ! про100$$ к!р0 и @сен продадоха интересите на България, двамата са чужденци, изповядващи надъхано лгбт ценностите на сащ!
  • 2
    3
    По-добре сами...
    По-добре сами на изборите, за да си видят осраните гъзове след резултата от гласуването. Подлъгаха много хора в началото, но явно още не са разбрали, че политиката не е чалга концерт на Слави Трифонов. Жалко, очаквахме много от тях...
  • 6
    2
    Мунчо
    Тошко, събирай багажа. Дотук бяхте.
  • 9
    1
    Песимист
    Странно,Тошко мисли за коалиции след изборите,което означева,че е с нагласата да влязат в парламента!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари